Josip Vrlić (desno)

 VLADIMIR DUGANDZIC Cropix
TEŠKA OZLJEDA

Kraj sezone za hrvatskog reprezentativca: Beograđani mu slomili vilicu, za njega je sezona završena

Za nadati se je samo da će se oporaviti i biti na raspolaganju izborniku Tucku za Svjetsko prvenstvo
Piše: Dean BauerObjavljeno: 01. svibanj 2023. 14:40

Za Riječanina Josipa Vrlića, stasitog centra hrvatske vaterpolske reprezentacije, ova je sezona završena. Prinudno ili prijevremeno, te na bolan način. Vrliću je naime slomljena vilica! Dogodilo se to u drugoj utakmici polufinala doigravanja Prvenstva Srbije u Kragujevcu, između domaćeg Radničkog za kojeg igra Vrlić i beogradske Crvene zvezde.

Vrliću je vilica slomljena već u samom otvaranju susreta, a ono što je dodatno nestvarno da čak nije ni suđen prekršaj jer - suci to nisu vidjeli!? Tako su to izjavili čelnici Radničkog u službenom klupskom priopćenju.

image

Josip Vrlić

MATIJA DJANJESIC Cropix

No, nije to kraj. U posljednjoj minuti utakmice, polomljen je i još jedan igrač Radničkog. Luku Pljevančeviću je slomljen nos nakon što ga je šakom iznad razine vode udario Slovak u redovima Zvezde, svojedobno igrač dubrovačkog Juga, Lukas Seman. Sada su suci to vidjeli, ali su dosudili samo isključenje s pravom zamjene, iako su pravila u slučaju svakog udaranja iznad razine vode nedvojbena - isključenje bez prava zamjene.

Crvena zvezda je i inače ove sezone u Srbiji poprilično "zaštićena" od sudaca, a ove godine već imaju i jedan trofej, nacionalni kup. Inače, Radnički je čudom uspio ovu utakmicu dobiti (9:8), izjednačiti omjer na 1-1, ali u "majstorici" su sada ozbiljno zakinuti. Nemaju jedinog centra (našeg Vrlića), kao ni Pljevančevića. Kada se tomu doda da su još u siječnju ostali bez Radulovića koji je naprasno otišao iz kluba ne bi li prešao u Novi Beograd, dok je drugi centar, srpski reprezentativac Nemanja Vico obolio, onda bi pravo čudo moglo odvesti Kragujevčane u finale.

Za nadati se je sada samo da će se Vrlić brzo i uspješno oporaviti i biti na raspolaganju izborniku Tucku za ovo ljeto i Svjetsko prvenstvo u japanskoj Fukuoki.

Linker
07. svibanj 2024 00:47