Hrvoje Benić (lijevo) i Josip Vrlić (desno)
 SRDJAN VRANCIC/CROPIX Cropix
DOBRE VIJESTI

Izbornik Hrvatske nije ništa želio prepustiti slučaju, zbog jednog je igrača potegnuo čak do Beograda

Daleko najstasitijem hrvatskom vaterpolistu ne manjka još više kako izazova i motiva
Piše: Dean BauerObjavljeno: 22. listopad 2021. 19:43

Nema više odlazaka, sada su na redu ostanci i dolasci. Mislimo na hrvatsku vaterpolsku reprezentaciju. Centar Josip Vrlić, riječki centar koji od ljetos igra za kragujevački Radnički u kojeg je prešao iz zagrebačke Mladosti, ostaje i dalje na raspolaganju izborniku Ivici Tucku.

Iako s navršenih 35 godina, daleko najstasitijem hrvatskom vaterpolistu ne manjka još više kako izazova, motiva, tako ni snage, volje i želje za branjem hrvatskih boja u bazenu. Epilog je to razgovora koje je Vrlić imao u petak poslijepodne s izbornikom Tuckom koji je zbog ovog snažnog igrača potegao do Beograda na sastanak. To je nedvojbeno značajno dobra vijest za Barakude jer nisu u bojazni tražiti kompletno novi centarski tandem, nakon što se od reprezentacije bio oprostio Luka Lončar.

Riječanin Vrlić je u reprezentaciji od 2018. godine, te je od tada za Hrvatsku osvojio broncu na EP u Barceloni te 2018., kao i zlato na Europa kupu u Rijeci, da bi godinu dana kasnije osvojio još tri medalje - srebro na Europa kupu u Zagrebu, srebro u Svjetskoj ligi u Beogradu, te broncu na Svjetskom prvenstvu u južnokorejskom Gwangjuu.

Linker
07. svibanj 2024 16:49