Ante Vukičević

 ORANGE PICS BV/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA
VELIKI UDARAC

Hrvatska ostala bez važnog reprezentativca za Europsko prvenstvo zbog ozbiljnih zdravstvenih problema

‘Ne trebam ni pojašnjavati koliko nam to stvara dodatnih problema‘, govori izbornik Tucak
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 24. srpanj 2022. 18:29

Ante Vukičević neće igrati na Europskom prvenstvu u Splitu od kraja kolovoza. Problemi s tlakom su ozbiljni, preporučeno mu je u mirovanje u Francuskoj gdje se nalazi. To nije stvar za igrati se i mirovanje je najbolja opcija, koliko god činjenica bila da je veliki problem za izbornika Ivicu Tucka.

Vukičević je pet godina u nizu član selekcije, od 2017. u Budimpešti kada smo bili svjetski prvaci.

- Liječnik u Francuskoj preporučio je mirovanje do tri tjedna, a nakon njih dodatne pretrage. Naša se liječnička služba na čelu s dr. Pivalicom predložila je da dodatne sve pretrage obavi i u Hrvatskoj. No neovisno tomu, Ante otpao za nastup na Europskom prvenstvu u Splitu. Ne trebam ni pojašnjavati koliko nam to stvara dodatnih problema i koliki je to udarac. Riječ je o igraču koji je neizostavni dio ove reprezentacije od 2017. Čuo sam se s njim, situacija je za respekt i toga se moramo držati s nadom da će sve kasnije biti OK. Ante je jedan od najboljih momaka s kojima sam ikad radio i njemu su vrata ovog tima uvijek otvorena. Ovo je nakon odlazaka nakon Tokija doista udarac koji nam dodatno komplicira stanje - rekao je izbornik Tucak.

image

Ante Vukičević

ORANGE PICS BV/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA

Rješenja za njegovo neigranje?

- On je bio igrač prve sedmorke, ali plakanja nema, bacit ćemo neke igrače na njegovu stranu s druge i to je to. I koncepcijski ćemo morati prilagođavati neke stvari, tu su Marinić-Kragić, Lazić koji igraju te pozicije. Jedina je sretna okolnost što imamo još dosta vremena do EP.

Pehovi svi ovih godina ne prestaju?

- Sukno problemi sa srce, Dobud suspenzija zbog dopinga, problemi s Vrlićem uoči ovih priprema, što je više bio nesporazum, pa sada Vukičević problemi s tlakom, o ozljedama da ne govorim, bilo ih je pregršt na velikim natjecanjima od Buljubašića, Obradovića, Muslima… Više ne mogu ni sjetiti se svih tih pustih operacija, ozljeda. Znam samo da smo 2016. u Riju i 2017. u Budimpešti bili kompletni, uz dodatak da je Sukno u Budimpešti kada smo bili svjetski prvaci igrao sa slomljenim prstom – zaključio je Tucak.

Anti Vukičeviću je tijekom odmora nakon Svjetskog prvenstva u Mađarskoj, pozlilo za boravka u Marseilleu. Bio je nakratko izgubio svijest, što je bio signal za nužnost detaljnih liječničkih pretraga.

Što se priprema u Kranju tiče, momčad dodatno kompletirana dolaskom vratara Marka Bijača koji je od izbornika dobio samo koji dan odmora više nakon Svjetskog prvenstva.

Linker
16. svibanj 2024 10:54