DANILO VIGO Nurphoto Via Afp
HRVATSKI TRENERI BRILJIRAJU

Hrvati pokorili Italiju i Španjolsku: Sukno vodio Pro Recco, a Fatović Barcelonu do naslova prvaka

Naš centar Mateom Ćukom je nadomak senzacije i naslova s berlinskim Spandauom 04
Piše: Dean BauerObjavljeno: 21. svibanj 2023. 13:10

Dvojica Dubrovčana, dvojca hrvatskih vaterpolskih trenera, odveli su svoje momčadi do trona najboljih u svojim državama. Učini su to Sandro Sukno i Elvis Fatović s Pro Reccom odnosno Barcelonetom

Sukno je vodio Pro Recco do pobjede i u drugom, a time u Italiji završnom finalnom susretu. U Brescii je momčad iz Genove slavila 6:4, nakon 7:3 u prvoj utakmici doma. Za Pro Recco je to 35. naslov prvaka Italije, a za Sukna 7 trofej u dvije godine (po 2 naslova prvaka Italije i Talijanskog kupa, naslov prvaka Europe i 2 europska Superkupa).

Elvis Fatović je pak s Barcelonetom osvojio njihov 23. naslov prvaka Španjolske. Pobijedili su i u drugoj utakmici finala doigravanja, Sabadell 13:8. Za Fatovića je ovo drugi naslov prvaka Španjolske u drugoj sezoni, no i Elvis ima osvojene nacionalne kupove i superkupove.

Konačno, Njemačka. Ondje Bundesliga još traje, ali berlinski Spandau 04 s našim centrom Mateom Ćukom je nadomak naslova. Vode 2-0 u finalnoj seriji, obje pobjede petercima, s tim da je druga (ostvarena u Berlinu) senzacija glede načina. Naime, pet i pol minuta prije kraja, Waspo 98 Hannover je imao 5 golova prednosti (11:6), ali su uspjeli gledati kako im Spandau 04 rešeta mrežu i poravnava na 11:11. Kasnije su petercima Berlinčani slavili 15:13. Za Waspo 98 Hannover praktički jedini koji su davali golove su bili Hrvati - Benić 4, Bašić 3, Lozina 3 i Ćorušić 1 gol. (dba)

Linker
16. svibanj 2024 03:25