Igrači Juga
 VOJKO BASIC/CROPIX
LIGA PRVAKA

Drugačiji je sustav, ali ambicije ostaju iste: ‘Naš cilj jasno se zna, želimo doći do Hannovera‘

Dubrovački Jug saznao je protiv koga će igrati u skupini, ali i gdje će se igrati prvi turnir LP.
Piše: Davor Buconić, Dean BauerObjavljeno: 20. listopad 2020. 16:08

​Povlastice Jugu nitko pa ni LEN nije poklonio, već su i ih Dubrovčani svojim europskim rezultatima zaslužili: Jug AO je u ponedjeljak u podne, baš zbog toga, zbog pozivnice LEN-a, bio jedan od deset klubova koji su bili izravno u ždrijebu Lige prvaka u Rimu.

Prvak Hrvatske razvrstan je u skupinu A zajedno s berlinskim Spandauom 04, atenskim Olympiacos, Pro Reccom iz Genove, Marseilleom i pobjednikom kvalifikacijske A skupine. Riječ je o kvalifikacijskoj skupini koja se tek treba odigrati, od 11. do 15. studenoga u Siracusi, na Siciliji. U toj skupini se nalaze preostala dva hrvatska predstavnika, Mladost i Jadran.

- Skupina je kvalitetna i jaka, a Jug je objektivno može i mora proći. Među ovima nema slabih, a mora u skupinu doći još jedan kvalitetni klub iz kvalifikacija. Naš cilj i put se zna, to je plasman na završni turnir koji će se održati u Njemačkoj. Nadam se da će do ovog našeg prvog turnira, koji se igra u Rimu doći i da ćemo se u ova dva sljedeća mjeseca dobro pripremiti i uigrati za Europu. Francuzi su se izuzetno pojačali i dobra su momčad koja traži svoje mjesto u Ligi prvaka. Spandau 04 je nedavno osvojio Kup Njemačke, pojačali su se sa Zovićem i Čagljom. Pro Recco je uvijek jedan od glavnih favorita za naslov prvaka Europe. Zaista nam je skupina dobra - kazat će trener Juga Vjekoslav Kobešćak.

Dubrovčani bi trebali pronaći svoje mjesto na završnom turniru, biti među prve četiri momčadi budući da im je ozbiljni konkurent realno samo Pro Recco koji je ipak slabiji no prošle sezone...

U B skupini je naglašeni favorit za prvo mjesto, prvak Mađarske i posljednji prvak Europe, onaj još iz sezone 2018./19., budimpeštanski Ferencvaros. Momčad Waspo 98 Hannovera ima zajamčeni nastup na završnom turniru (3. do 5. lipnja 2021.) budući da su njegovi organizatori, a daleko najslabija momčad u ovom društvu je gruzijski prvak, Dinamo iz Tbilisija. Iz kvalifikacija bi se u ovu skupinu još trebao plasirati netko iz trolista Brescia našeg Mare Jokovića, atenski Vouliagmeni i OSC iz Budimpešte.

SKUPINA A
Spandau 04
Olympiacos
Pro Recco
Marseille
Kvalifikant iz Siracuse
Jug AO

SKUPINA B
Jadran (HN)
Waspo 98 Hannover
Dinamo Tbilisi
Kvalifikant iz Budimpešte
Barceloneta
Ferencvaros

RASPORED

Budući da će se ove sezone Liga prvaka igrati po nešto izmijenjenom sustavu, turnirski, određeno je i gdje će se odigrati prvi turniri. Skupina A će prvi turnir imati u talijanskoj Ostiji, blizu Rima, od 14. do 17. prosinca 2020.

1. KOLO: Spandau 04 - Jug AO, Pro Recco - Marseille, Olympiacos - pobjednik A kvalifikacija
2. KOLO: Jug AO - Marseille, pobjednik A kvalifikacija - Pro Recco, Spandau 04 - Olympiacos
3. KOLO: Marseille - pobjednik A kvalifikacija, Olympiacos - Jug AO, Pro Recco - Spandau 04

Skupina B će prvi turnir imati u Budimpešti, od 15. do 18. prosinca 2020.

1. KOLO: Jadran (HN) - Ferencvaros, Dinamo - pobjednik B kvalifikacija, Waspo 98 Hannover - Barceloneta
2. KOLO: Ferencvaros - pobjednik B kvalifikacija, Barceloneta - Dinamo, Jadran (HN) - Waspo 98 Hannover
3. KOLO: pobjednik B kvalifikacija - Barceloneta, Waspo 98 Hannover - Ferencvaros, Dinamo - Jadran (HN)

Linker
03. srpanj 2024 04:45