Jerko Marinić Kragić

 LUKA GERLANC Cropix
PRIPREME NA SARDINIJI

Barakude poražene od Srbije na startu jakog pripremnog turnira, već u utorak igraju s Talijanima

Naši vaterpolisti do prvog su pogotka na utakmici stigli tek u 11. minuti dvoboja.
Piše: Dean BauerObjavljeno: 08. kolovoz 2022. 20:26

SRBIJA - HRVATSKA 9:7 (3:0, 2:2, 2:4, 2:1)

Bazen Sassari. Suci: Bianco i Gomez (oba Italija). Isključenja: Srbija 10, Hrvatska 9.

SRBIJA: Rističević, Mandić 1, Velkić 1, Ranđelović, Vučinić 1, Vico, S.Rašović, Pljevančić 1, Drašović, Radulović 3, Stojanović 1, V.Rašović 1, Dobožanov.

HRVATSKA: Bijač, Burić, Fatović 1, Dužević, Lazić 1, Bukić, Žuvela, Kržić, Marinić-Kragić 2, Vrlić 2, Bašić, Harkov 1, Popadić.

Barakude su poražene u prvoj utakmici jakog međudržavnog turnira Sardinija kup u Sassariju, turnira čije su inače prvo izdanje prošle godine osvojili upravo naši reprezentativci. Doduše, tada u sasvim nekom drugom stanju odnosno sastavu i pripremajući se za OI u Tokiju.

Prvi gol su naši reprezentativci postigli tek u 11. minuti utakmice, dakle već praktički sredini druge četvrtine (Franko Lazić). Do tada su Srbi već vodili 4:0, tako da je ovo rano i visoko vodstvo srpske momčadi bilo ključno i za kasniju pobjedu istočnih susjeda. Nakon pogotka Lazića, dvije minute kasnije s u strijelce upisao i naš prvi centar Josip Vrlić, smanjivši na 4:2, ali je do kraja druge četvrtine suparnik pogodio još jednom, za opet tri gola razlike (5:2).

Sutra s Talijanima

Nakon tri minute igre u trećoj dionici, opet smo na minus 4. Petar Velkić je pogodio za Srbiju za 6:2, a to je već bilo vodstvo koje se početkom treće četvrtine vrlo teško sustiže. Barem je takav bio dojam, samo... ona nas je prevario. Mislimo na dojam. Uslijedile su najbolje minute u igri hrvatske reprezentacije. Minute u kojima je Marinić Kragić pogodio srpsku mrežu dvaput, a po jednom Vrlić i Fatović, te je minutu i pol prije kraja treće četvrtine Hrvatska uspjela izjednačiti - 6:6! Radost nije nažalost bila dugačkog vijeka. Do kraja ove dionice, svoj prvi i jedini pogodak postiže ljevak u srpskim redovima, Dušan Mandić a novo vodstvo Srba (7:6). Ovim se rezultatom ušlo u zadnjih 8 minuta. Koje je opet bolje otvorio suparnik. Vučinić i Pljevančić su sredinom ove četvrtine, u samo 50 sekundi iskoristili trenutke dekoncentracije u igri naše momčadi za pogotke kojima se Srbija “otisnula” na novu osjetniju prednost, 9:6. samo što su sada do kraja utakmice preostale tek tri i pol minute. Puno premalo za novi povratak.

Inače, izbornik Tucak nije za ovu utakmicu uvrstio u postavu kapetana, centra Ivana Krapića, pa su tako tandem sidraša činili Vrlić i Dužević. Sljedeću utakmicu na turniru Hrvatska igra u utorak, od 20.00 sati kada je suparnik Barakudama momčad Italije.

Linker
25. travanj 2024 03:20