GORAN MEHKEK Cropix
OD ČETVRKA U PULI

Barakude kreću u pripreme za Svjetsko prvenstvo, Tucak okuplja hrvatske vaterpoliste na početku ciklusa

Prvih deset dana priprema bit će u Puli, nakon toga idu u Rim pa u Dubrovnik te Herceg Novi
Piše: Dean BauerObjavljeno: 07. lipanj 2023. 13:29

Kreće akcija Fukuoka. Naime, hrvatska seniorska vaterpolska reprezentacija okuplja se u četvrtak, 8. lipnja u Puli, a time ujedno započinju pripreme za Svjetsko prvenstvo koje je na rasporedu u drugoj polovici srpnja u japanskom gradu Fukuoki.

Barakude će prvih 10 dana priprema boraviti u Puli. Točno prema objavljenom prije desetak dana, izbornik Ivica Tucak u Puli očekuje 21 igrača i to su:

Vratari - Marko Bijač, Toni Popadić, Mate Anić i Jerko Jurlina

Centri - Josip Vrlić, Ivan Krapić, Branimir Herceg i Antonio Dužević

Braniči - Rino Burić, Matias Biljaka, Marko Žuvela i Marino Čagalj

Napadači - Andrija Bašić, Konstantin Harkov, Filip Kržić, Franko Lazić, Zvonimir Butić, Luka Bukić, Jerko Marinić Kragić, Ante Vukičević i Jerko Penava

Reprezentacija će u Puli boraviti do 18. ovog mjeseca, da bi od 19. do 24. ovog mjeseca u Rimu sparirali s Italijom, pa se potom preselili na dva dana u Dubrovnik (27. i 28. lipnja), a od 28. do 30. ovog mjeseca slijedi turnir u Herceg Novom s reprezentacijama Crne Gore i Francuske.

Završno je okupljanje predviđeno za 2. srpnja u Zagrebu iz kojeg će put Los Angelesa na pripreme s Amerikancima. Iz Kalifornije će se na put u Japan gdje nas u skupini na Svjetskom prvenstvu čekaju redom momčadi Argentine (17. srpnja), Mađarske (19. srpnja) i Japana (21. srpnja).

Linker
19. travanj 2024 04:47