foto: JL
STAR SAILORS LEAGUE

UŽIVO: LIVESTREAM S BAHAMA Hrvatska s jednim predstavnikom u drugom krugu

Treći dan nije bilo jedrenja na finalu Star Sailors League na Bahamima, ali će zato čitatelji Sportskih novosti imati priliku putem livestreama u subotu pratiti nove okršaje na moru i to s početkom u 17 sati.
Piše: Jutarnji.hrObjavljeno: 04. prosinac 2015. 22:20

Treći dan nije bilo jedrenja na finalu Star Sailors League, pa će tako Hrvatska kao i prošle godine imati jednog predstavnika u drugog krugu. Tonči Stipanović je kao devet ušao u drugi krug natjecanja i nastavio utrku za 40 tisuća dolara.

- Potiho sam se nadao ulasku u četvrtfinale, ponosan sam kad vidim svoje ime uz velike face iz svijeta jedrenja. Sve ostalo što napravim u drugom krugu bit će samo bonus jer se još uvijek učim jedriti u ovoj klasi, pojasnio je Stipanović.

Ivan Kljaković Gašpić je nažalost na vlastitoj koži osjetio svo prokletstvo jedrenja. Dugi pogled u nebo i prekriženi prsti nisu pomogli, pola sata nakon što su suci dali znak da neće biti regate, počeo je puhati vjetar dovoljno jak da se regata održi, ali stigao je prekasno…Bambi neće drugu godinu zaredom jedriti u četvrtfinalu. Ostao je na 12. mjestu, kratak za jedan jedini bod.

- Moja je krivica. Sad sam ljut kao pas, ali imao sam dva dana za ulazak među najbolje. Prosuo sam previše bodova, izjavio je Klajković Gašpić.

Danas se jedri druga faza. Tonči Stipanović i još devetorica skipera odlučivat će o sedmorici putnika za polufinale, a potom ih četiri ulazi u finale. Osim bogate novčane nagrade za Tončija bi bio veliki prestiž da bude ispred legendi kao što su Cayard, Rohart, Negri…

UTRKU STAR SAILORS LEAGUE MOŽETE PRATITI PUTEM LIVESTREAMA SVE DO NEDJELJE (SVAKI DAN OD 17.00 SATI)!

Linker
24. rujan 2024 23:25