Darko Tomas / CROPIX
HOKEJ NA LEDU

Utakmica sezone: Medveščak srušio Slovan iz Bratislave nakon što je gubio 0-4!

Piše: Ivan JelkićObjavljeno: 04. siječanj 2015. 21:30

Medveščak je pobjedom otvorio 2015. godinu, ali pri tome i priuštio svojim navijačima jednu od utakmica koju neće tako brzo zaboraviti. Kada je bivši Medvjed Matt Murley u 26. minuti zabio svoj drugi gol na utakmici i tako doveo Slovan do ogromnog vodstva od 4:0, mirišalo je na potpunu katastrofu Medveščaka. Ali umjesto toga uslijedio je nevjerojatnih 11 minuta u kojima su domaćini postigli tri gola i tako se potpuno neočekivano vratili i oživjeli utakmicu.

Bill Thomas je nekako ugurao pločicu u mrežu Slovanova vratara Janusa, a samo 33 sekunde kasnije Mike Glumac je odbijanac nakon Carleovog udarca s plave pospremio u gol za 2:4 i to je dalo krila Medvjedima koji su iz izgubljene situacije zagospodarili ledom. Donijelo je to i treći gol kapetana Andyja Murraya još prije odlaska na drugi odmor, ali zagrebački uragan nastavio se i u posljednjoj trećini utakmice u kojoj je došlo do totalnog preokreta.

Prvo je Edwin Hedberg vratio utakmicu u egal, a potpuno izbezumljene igrače Slovana koji nisu znali što se događa dotukao je Pascal Pelletier golom za vodstvo Medvjeda taman na ulasku u zadnjih deset minuta. Za apsolutni delirij na tribinama koje su ovoga puta bile ispunjenije nego li inače. Medveščak je ovom pobjedom međusobni omjer protiv kluba iz Bratislave popravio na 4-2, s time da su tri pobjede u posljednja tri ogleda stigle pod vodstvom trenera Douga Sheddena koji je tako zadržao savršen učinak protiv kolege sa Slovanove klupe Matikainena, inače dobrog prijatelja iz vremena dok je bio trener u Finskoj. Zagrebački je klub unatoč osvajanju tri boda ostao na posljednjem mjestu Zapadne konferencije, a sljedeću utakmicu igra u četvrtak u gostima kod Atlanta iz Mitiščija.

MEDVEŠČAK - SLOVAN 5-4

(0:2, 3:2, 2:0)

ZAGREB - Ledena dvorana Doma sportova. Gledatelja 5.656. Suci: Bulanov, Safjulov, Parfjonov, Sisujev.

STRIJELCI: 0:1 - Jeglič (Tičar, 14), 0:2 - Stastny (Surovy, 16), 0:3 - Murley (Vondrak, Barker, 24, PP), 0:4 - Murley (Stajnoch, Baker, 26), 1:4 - Thomas (Bjorkstrand, 30), 2:4 - Glumac (Perkovich, Carle, 30), 3:4 - Murray (Glumac, 37), 4:4 - Hedberg (Thomas, Bjorkstrand, 46), 5:4 - Pelletier (St. Pierre, 51)

MEDVEŠČAK: Owuya, Heeter - Morrisonn, Flood, Leino, Pelletier, St. Pierre - Martinović, Carle, Glumac, Murray, Perkovich - Hutchinson, Popovic, Thomas, Björkstrand, Hedberg - Kinrade, Segal, Beaudoin, McLean. TRENER: Doug Shedden.

SLOVAN: Janus, LeNeveu - Luza, Sersen, Nedorost, Nagy, Bartovič - Stajnoch, Barker, Tičar, Jeglič, Netik - Kozak, Starosta, Murley, Vondrka, Hudaček - Kudrna, Surovy, Stastny, Olvecky. TRENER: Petri Matikainen.

ISKLJUČENJA: Medveščak 6 minuta (Flood, McLean, Carle), Slovan 2 minute (Tičar)

UDARCI NA GOL: Medveščak 35 (12+14+9), Slovan 28 (5+13+10).

Linker
22. rujan 2024 01:39