HRVATSKA - BELGIJA 1:3

Umorne Hrvatice se porazom od Belgije oprostile od Svjetskog prvenstva i Italije

Piše: Mihovil MekićObjavljeno: 06. listopad 2014. 00:09

Vidjelo se cijeli dan prije utakmice da djevojke zapravo nekako jedva čekaju da za njih SP završi. Ispuhane, bez motiva, iako to naravno nitko od njih ne bi priznao niti pod prijetnjom oružjem. No, govor tijela govorio je više od riječi. Ili je možda 'umor došao po svoje', glava je možda htjela ali tijelo nije slušalo, tko će ga znati... Šteta, jer ponovno se Palatrieste šarenila u bojama naših nacionalnih obilježja, ponovno je tu bilo više od 1000 naših navijača.

S druge strane, Belgijanke su očito našle motiva, jer su puno angažiranije ušle u meč. I u serijama nam uzele prvi set, najprije ispitivačka serija od 4-0 za 8:7 do prvog tehničkog time outa, pa njezin produžetak od 7-1 za 11:8. Tu nam se igra počela raspadati, ako je i bilo, još jedna serija 9-0 uništila je naše reprezentativke, bilo je 19:10. U tom prvom setu palo im je šest asova, tri Senni Ušić, dva Miji Jerkov i jedan Mariji Ušić, a na taj se način utakmica ne može dobiti.

U drugom setu počele su neke 'čarke' na mreži, prednjačila je Van Hecke, što je samo razbijesnilo naše i donijelo im toliko potrebnu motivaciju. Nema u ovom setu odlijepljivanja, borba je za svaki poen, imaju naše 20:19 i 22:21, ali puno se griješi, 9 neforsiranih pogrešaka u ovom setu koji je na kraju ipak otišao na belgijsku stranu.

I treći set započinje Vercesi sa Bernardom Brčić na poziciji organizatora igre i Samanti Fabris na korektoru, dok se od libera odlučio za Mariju Ušić, koja za koji dan odlazi baš u belgijsku prvu ligu. Nastavile su gdje su udrugom setu stale naše, a tračak nade u preokret pokazao se krajem seta. Na sjajne servise Samante Fabris Hrvatska vodi sa 20:18, no Belgija nakon minute odmora vraća utakmicu u egal i opet prelazi u vodstvo, serija 4-0 za 22:20. No, smogle su snage za dodatni napor i osvojile taj set, Senna je poentirala i blokirala, Maja servirala.

Čupanje, čupanje, cijelim tijekom susreta, u četvrtom setu od 2:8, do 11:15 i 14:17, nikako u egal.

HRVATSKA - BELGIJA 1:3 (12:25, 23:25, 25:23, 18:25)

TRST Palatrieste. Gledatelja 3000.

HRVATSKA: Ušić Jogunica, Grbac, Jelić (L), Čutuk, Jerkov, Miloš, Popović, Fabris, Klarić, Brčić, Poljak, Ušić (L). IZBORNIK: Angelo Vercesi

BELGIJA: Bland, Diricx, Coolman, Heyrman, Leys, Courtois, Van Hecke, Vandesteene, Strumilo, Rousseaux, Van De Vijver, Cools. IZBORNIK: Gert Vande Broek.

Linker
30. lipanj 2024 19:36