Johann GRODER / various sources / AFP
SLUŽBENO

U SUPER VAŽNOJ UTRCI ZA ZUBČIĆA NEĆE BITI GLEDATELJA Koronavirus poremetio planove organizatorima u Kranjskoj Gori i na Planici

Piše: HinaObjavljeno: 09. ožujak 2020. 19:56

Zbog epidemije koronavirusa skijaško natjecanje za Svjetski kup u Kranjski Gori ovog vikenda i Svjetsko prvenstvo u skijaškim letovima u Planici od 19. do 22. ožujka održat će se bez gledatelja.

To je posljedica odluke slovenskog Vijeća za nacionalnu sigurnost, koje je u ponedjeljak donijelo nove mjere za sprečavanje širenja zaraze koronavirusom. Naime, svi sportski i drugi događaji na kojima se očekuje više od 500 posjetilaca moraju se održati bez gledatelja. U Sloveniji su registrirana 23 slučaja zaraze koronavirusom.

Skijaši u Kranjskoj Gori u subotu bi trebali voziti veleslalom, a u nedjelju slalom. To će biti zadnje ovosezonske utrke u Svjetskom kupu, budući da je završnica u talijanskoj Cortini d'Ampezzo (18-22. ožujka) otkazana zbog epidemije koronavirusa.

SEEFELD, AUSTRIA - MARCH 02: Stefan Kraft of Austria jumps in the Mixed Team Ski Jumping HS109 competition during the FIS Nordic World Ski Championships on March 2, 2019 in Seefeld, Austria. (Photo by Lars Baron/Getty Images)
Lars Baron/Getty Images

Hrvatski skijaš Filip Zubčić inače je u lovu na Mali kristalni globus u veleslalomu, a sada u susjedstvu neće imati podršku gledatelja.

Linker
24. rujan 2024 06:21