STANDARDNI IZGOVORI

TRILER PROTIV BRAZILA Slavko Goluža nije najbolje pročitao igru suparnika

Naši su igrači imali slab dan, ni u obrani nisu imali rješenje za pokretljive Brazilce, s krila zapravo nismo zabili, kontra je izostala su za razliku od prošlih utakmica
Piše: Predrag ŽukinaObjavljeno: 26. siječanj 2015. 11:39

Hrvatska reprezentacija provukla se kroz iglene uši pokraj Brazila u četvrtfinale Svjetskog prvenstva. Bez obzira na pomalo euforične izjave naših igrača nakon pobjede da su zasluženo svladali vrlo organiziranog i odličnog suparnika te da su i sami, kao i suparnici, igrali odlično, bila je to ipak jedna od najlošijih predstava naše reprezentacije. Standardni “izgovor” o tome kako danas svi igraju rukomet ipak ne pije vodu. Svaka čast rastrčanim i borbenim Brazilcima, no Hrvatska bi u svakom trenutku trebala biti rukometna klasa iznad južnoameričke reprezentacije.

Najveća boljka naše momčadi u utakmici protiv Brazila je ipak to što izbornik Slavko Goluža nije, očito je, na najbolji način proučio suparnika jer da jest, ne bi nam se dogodila takva drama.

Brazilci su igrali divlju obranu koja je u potpunosti razbila ritam hrvatskog napada, naš najbolji igrač Domagoj Duvnjak bio je potpuno odsječen. I sam se uklopio u sivilo momčadi sa šutom 4/8. Dosad najbolji hrvatski igrač, Ivan Čupić koji je u pet prvih utakmica imao nevjerojatni postotak šuta od 85 posto (najbolji od svih sudionika SP-a), promašio je dva sedmerca ( Štrlek i Horvat po jedan). Nitko se osim Karačića nije posebno istaknuo.

Naši su igrači imali slab dan, ni u obrani nisu imali rješenje za pokretljive i brze Brazilce, s krila zapravo nismo zabili, kontra i polukontra izostali su za razliku od prošlih utakmica. Na taj način ne može se očekivati prolaz u polufinale protiv puno ozbiljnijih momčadi kao što su Poljska i Švedska iako je Ivan Čupić ispravno nakon teško izborene pobjede konstatirao da će nam puno lakše biti protiv njih nego protiv netipične brazilske obrane.

Linker
22. rujan 2024 21:28