AFP
64. IZBOR SN

Traže se nasljednici Čilića i Perković

Piše: Tihomir HrgaObjavljeno: 10. prosinac 2015. 15:23

Lani su najbolja momčad bili Valent i Martin Sinković, dok je najbolja ekipa bila reprezentacija u samostrelu

Sportske novosti, jedini hrvatski sportski dnevnik, u petak će proglasiti rezultate 64. izbora SN-a za najbolju sportašicu, sportaša, ekipu i momčad u 2015. godini, u kojem je svoje glasove dao 351 novinar iz ukupno 56 redakcija. Na svečanosti koja će se u petak održati u dvorani Kornati u Hypo centru u Slavonskoj aveniji bit će proglašeni "nasljednici" Marina Čilića, Sandre Perković, Valenta i Martina Sinkovića te ženske samostrel reprezentacije koji su bili laureati za 2014. godinu.

U ukupno četiri kategorije kandidati su sljedeći: SPORTAŠ GODINE: Ivan Rakitić (nogomet, dvostruka kruna u Španjolskoj, Liga prvaka i europski Superkup, D. Martin (veslanje, prvak Europe u samcu, 5. mjesto na SP-u), F. Hrgović (boks, prvak Europe, pobjednik WSB-a i 5. mjesto na SP-u), M. Možnik (gimnastika, prvak Europe), A. Krstinić (samostrel, svjetski prvak pojedinačno), T. Stipanović (jedrenje, bronca u laseru na EP-u).

SPORTAŠICA GODINE: S. Perković (atletika, srebrna na SP-u, pobjednica Dijamantne lige), B. Vlašić (atletika, srebrna na SP-u), S. Pejčić (streljaštvo, dva zlata, dva srebra i bronca na Svjetskom kupu, srebro na EP-u), M. Martinović (karate, prvakinja Europe, zlato na Europskim igrama), I. Radoš (taekwondo, bronca ekipno do 73 kg na SP-u, bronca na EI), L. Zaninović (taekwondo, bronca na EI do 49 kg), A. Zaninović (taekwondo, bronca na SP-u do 53 kg), M. Poljak (odbojka, osvajačica Lige prvakinja i klupskog SP-a); MOMČAD GODINE: Valent i Martin Sinković (veslanje, svjetski prvaci u dvojcu na pariće), vaterpolska reprezentacija (srebro na SP-u, srebro u Svjetskoj ligi), GNK Dinamo (nogomet, dvostruka kruna i nastup u LP-u), PPD Zagreb (rukomet, dvostruka kruna i LP), VK Primorje EB (vaterpolo, dvostruka kruna i finale Lige prvaka), KK Cedevita (košarka, dvostruka kruna i Euroliga), reprezentacija u samostrelu (zlato na SP-u); karate reprezentacija (bronca na EP-u), nogometna reprezentacija (plasman na EP), Š. Fantela i I. Marenić (jedrenje, srebro klasa 470 na SP-u), I. Dodig i M. Melo (tenis, osvojili Roland Garros), boćari (zlato na SP-u); EKIPA GODINE: karate reprezentacija (zlato na EP-u), reprezentacija u samostrelu (zlato na SP-u), odbojkašice (osmina finala na EP-u), kuglačice (zlato na SP-u).

Linker
06. listopad 2024 16:24