Vlado Kos / Cropix
GIMNASTIKA

Tina Erceg izborila OI

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 12. siječanj 2012. 10:05

Kaštelanka Tina Erceg članica splitskog gimnastičkog kluba Marjana nastupati će na svojim drugim Olimpijskim igrama.

Nakon Pekinga otprije četiri godine, Tina je navečer u North Greenwich Areni u Londonu zauzela 43. mjesto u višeboju na kvalifikacijskom turniru, no s obzirom na sustav kvalifikacija u gimnastici, Igre je izborila kao pojedinka gdje je zauzela 20. mjesto.

Dvadesetak minuta nakon završetka natjecanja dok su se radila završne liste stigla je poruka trenera našeg olimpijca Filipa Udea, Marija Vukoje „prošla“ sa prepuno uskličnika čime je potvrđeno kako će Hrvatska na olimpijskom turniru imati opet dvoje vježbača – Filipa Udea i Tinu Erceg.

Inače Kaštelanka je za svoje četiri vježbe dobila 51.806 bodova što je za 0,641 bod više nego na SP-u u Tokiju održanom prije samo tri mjeseca. Tina je odlično otvorila natjecanje na razboju gdje je dobila 12,366 bodova.

Potom je napravila mali kiks (zaljuljala se i malo dotakla spravu) na svojoj najboljoj spravi gredi gdje je imala samo 12.233.

No potom je izvrsno odradila vježbe na parteru za koju je dobila 13.566 i preskoku gdje je dobila 13.641 čime je zaokružila kvalifikacijsku priču i plasman na Olimpijske igre.

Zanimljivo je da su je i na ovom natjecanju pratile dvije prijateljice Nizozemke Sandra i Kristen koje su preko Facebooka „izvještavale“ iz dvorane. Inače njih dvije su osnivačice fun-cluba hrvatske gimnastičarke i kada je god moguće nazoče natjecanjima.

Nakon rotacije na gredi „prenijele“ su kako je Tina ljuta zbog pogreške na sebe, ali prepuna dobre energije i to je na kraj rezultiralo plasmanom na Olimpijske igre.

Linker
15. svibanj 2024 19:04