KRENUO NA REHABILITACIJU

SVIJET MMA-A OSTAO U ŠOKU Superzvijezda Jon Jones pozitivan na kokain

Piše: Mihovil MekićObjavljeno: 07. siječanj 2015. 15:15

Svijet MMA-a ostao je u šoku nakon što je potvrđena vijest kako je trenutačno ponajbolji svjetski borac i prvak u poluteškoj kategoriji UFC-a, Jon Jones, pao na nasumičnom testu na kokain te se sada nalazi u centru za rehabilitaciju.

Naime, Jon Jones je bio pozitivan na benzoylecgonine, što je inače glavni metabolit koji se nalazi unutar kokaina. Također valja napomenuti kako je Jones samo dan uoči nasumičnog testa obranio titulu svjestkog prvaka protiv ljutog rivala Daniela Cormiera.

- Odlučio sam se prijaviti u centar za rehabilitaciju, te bih se želio ispričati svojoj zaručnici, djeci, mojim roditeljima i braći zbog grešaka koje sam napravio. Želio bih se ispričati i mojim trenerima, sponzorima i cijeloj organizaciji UFC-a. Ovaj program prihvaćam vrlo ozbiljno te tražim privatnost.

Sumnjalo se kako bi Jonesu zbog ovog slučaja mogla biti oduzeta titula svjtskog prvaka, ali test navodno nije imao veze s natjecanjem te će mlada zvijezda ipak zadržati pojas.

O cijelom slučaju očitovao se i posljednji Jonesov protivnik Daniel Cormier.

- Čuo sam za Jonov test. Mogu samo reći da utječeš na mnoge ljude, zato molim te sredi se. Sretno na odvikavanju - poručio je Cormier.

Predsjednik UFC-a, Dana White pohvalio je Jonesa i njegovu odluku da započne s rehabilitacijom.

- Ponosan sam na Jonesa i na njegovu odluku da započne s odvikavanjem. Siguran sam da će iz ove cijele situacije izaći još jači i kao pravi šampion kao što on to i jest.

Jones je već ranije imao problema sa zakonom, točnije 2012. godine kada je kažnjen sa tisuću dolara zbog vožnje u alkoholiziranom stanju.

Linker
20. rujan 2024 20:11