Reuters
KRATKA NOĆ U FORUMU

Strašni Kazahstanac 22. nokautom u nizu pokazao zašto se nitko ne želi boriti s njim!

Piše: Ivan ZrinjskiObjavljeno: 24. travanj 2016. 09:41

"Ostavite svu nadu, vi koji ulazite" - napisao je Dante Alighieri na vratima pakla u prvoj instalaciji espke Božanstvene komedije. Sedam stoljeća kasnije, ta bi rečenica komotno moglo stajati na ulazu u ring kad u njemu operira Kazahstanac Genadij Golovkin (35-0, 32 KO).

Bolno je to saznao na vlastitoj koži Dominic Wade (18-1, 12 KO), koji je u subotu navečer Golovkinu pokušao preoteti WBA i IBF naslove u srednjoj kategoriji. Iako od mladog Amerikanca nitko nije očekivao da će ozbiljno zaprijetiti prvaku, mnogi su se potajno nadali da će izdržati barem nešto više od dvije runde koliko je trebalo Golovkinu da ga s lakšim potresom mozga otpravi iz legendarnog Foruma u Los Angelesu.

U prvoj rundi Kazahstanac je strpljivo čekao da njegov protivnik pogriješi, pritom testirajući čvrstinu njegovog torza i postojanost brade s nekoliko probnih udaraca. Kada se pred kraj runde nakon jednog klinča Wade malo otvorio Golovkin je iskoristio priliku i srušio ga desnim krošeom preko ramena koji je, ako pogledate usporenu snimku, zapravo "tek" djelomično sjeo na glavu suparnika. Budući da u rukama posjeduje kolektivnu snagu nekoliko divizija, i to je bilo dovoljno da Amerikanac guzicom počisti pod u ringu.

Wade se inače prije meča hvalio da je grubijan koji će razbiti lice Golovkinu, ali njegova mu je moć uništila samopouzdanje već pred drugu rundu. S druge strane, Kazahstanac nije štedio vremena i odmah je krenuo završiti priču novim nokautom. Pritom je čak i dopustio Wadeu da ga pogodi s nekoliko čistih udaraca koje je ispratio nonšalantnim osmijehom da bi ga uskoro srušio desnim krošeom koji je odjeknuo punim Forumom. Nekim čudom Amerikanac se uspio dići, sudac mu je kontra zdrave logike dao još jednu priliku da nešto pokuša, ali je za desetak sekundi novi desni kroše Golovkina stavio točku na i. Wade ne da nije uspio "razbiti facu" suparniku, nego može biti sretan što je živ izašao iz ringa...