AFP
HIPSTERI NA TERENU

Što je rukometaš bez brade? Pogledajte novi trend među igračima na SP-u u Kataru

- Gdje god se okrenete, neki James Harden - najbolje je to opisao Nikola Karabatić, jedan od bradatih, i njegov brat Luka također.
Piše: Kristina DominkovićObjavljeno: 26. siječanj 2015. 09:53

Što je rukometaš bez brade? Očito ništa jer koju god reprezentaciju da “pročešljate” na Svjetskom prvenstvu u Kataru, bradatih ne nedostaje.

- Gdje god se okrenete, neki James Harden - najbolje je to opisao Nikola Karabatić, jedan od bradatih, i njegov brat Luka također.

Tko zna, možda su pročitali zaključak psihologa Roberta Pellegrinija koji je rekao, “muška brada daje herojsku sliku čvrstog, snalažljivog i spremnog čovjeka, koji je sposoban učiniti hrabre stvari”.

Na SP-u u Dohi hrabrih je onda na sve strane, a jedan od prvih koji je taj trend stavio na rukometni teren je Danac Jesper Noddesbo.

- Prošlo je više od godinu dana otkad sam se posljednji put obrijao - rekao je Barcelonin div s crte.

- Puštao sam bradu jer sam mislio da će izgledati cool. A i želio sam biti dio hipster mode.

Related content

Njegova je dosta duga, ali ne i duža od one vjerojatno najsvjetlije na SP-u, brade slovenskog rukometaša Mihe Žvižeja.

- To je postao moj stil i sada mi se jako sviđa. I ne brinite, neću je obrijati, barem ne uskoro.

Mora da je to nešto povezano s pozicijom. Pivoti su nekako najbradatiji. Očito i “najsposobniji za hrabre stvari”. Ili ako hoćete, najsposobniji za dobro se potući. Baš kao i naši najbradatiji Vori i Musa. No, ni vanjska linija ne zaostaje u modi nebrijanja u Dohi. Jorge Maqueda, Dragan Gajič, ni islandski golman Björgvin Pall Gustavsson ne zna već dugo ni za škare ni za britvicu... Ima “hrabrih” koliko poželite.

Related content

Linker
14. rujan 2024 21:56