JUNIORI U LOVU NA ODLIČJE

Stipe Mandalinić najavio Katar i SP: 'Idemo po medalju, mi smo ipak Hrvatska!'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 14. srpanj 2013. 13:14

Sve je spremno za današnji početak Svjetskog juniorskog prvenstva za rukometaše.Gradska dvorana u Ljubuškom potpuno je ušminkana. Zidovi su svježe obojeni. Na teren je postavljena nova podloga, na zid obješen veliki semafor. Uređene su i svlačionice. Domaćin Nikica Šiljeg trudi se da u dvorani i oko nje sve štima. Gostima i mnogobrojnim novinarima koji pristižu na raspolaganju je ljubazna koordinatorica Marija Primorac. Ljubuški je dakle, domaćin B skupine. Već u 16 sati na teren će istrčati rukometaši Švicarske i Nizozemske. Dva i pol sata kasnije snage će odmjeriti juniori Njemačke i Alžira, a onda u 21 sat dolazi poslastica, igraju Hrvatska i Katar.

- Pripreme smo dobro odradili. Spremni smo. Imamo kvalitetnu momčad. Jedva čekamo početak natjecanja. Svjesni smo što nas čeka, ali i odlučni da odigramo na visokoj razini i postignemo dobar rezultat. Zna se dobro što Hrvatska znači u rukometnom svijetu, spada u sam svjetski vrh i svako natjecanje obveza je za novo dokazivanje. Jasno je da želimo na ovom prvenstvu uzeti medalju - kaže Mandalinić, koji će 9. rujna napuniti 21 ljeto.

U Ljubuškom čekaju Katar, Nizozemska, Alžir, Švicarska i Njemačka.

- Svjesni smo da su to suparnici koji u svakom slučaju zaslužuju respekt. Mislim da je raspored takav da nas na kraju čekaju najjači suparnici, Švicarska i Njemačka. Oni će nam biti glavni konkurenti za vrh skupine. No, naša je želja osvojiti prvo mjesto u skupini kako bi kasnije igrali s četvrtim iz A skupine, s kojom se križamo u sljedećoj fazi natjecanja. Znamo da će i publika biti naš sedmi igrač i zato sam optimist.

Večeras je prvi suparnik Katar, momčad u kojoj igra puno igrača s ovih prostora.

- Mogu reći samo da ćemo u taj susret ući čvrsto. Nećemo dopustiti suparniku da poremeti naše planove. Znači, želimo odigrati i pobijediti. Pobjeda na startu uvijek je važna. Ona donosi samopouzdanje. Tek poslije Katra počet ćemo razmišljati o našim idućim suparnicima. Ne podcjenjujemo nikoga, ali mi smo ipak Hrvatska.

Stipe je predvodnik ove reprezentacije.

- Igrao sam i u A reprezentaciji, osjetio veliko natjecanje. Igrao sam i Ligu prvaka za svoj Zagreb. Iza mene je određeno iskustvo. No, ja sam s ovim dečkima već šest godina. Igramo zajedno, okupljamo se, pripremamo. To što sam već igrao u A reprezentaciji ne znači da sam ja sad nešto iznad ostalih. Ja sam za sve dečke uvijek njihov Stipe i to zajedništvo naš je adut.

- Bilo je nekih sitnih ozljeda koje su nas malo remetile, no u suštini smo ipak odradili planirani plan priprema. Otvaramo natjecanje utakmicom protiv Katra. To je suparnik kojeg nećemo podcijeniti. Uostalom, nikoga ne treba podcijeniti, svi treniraju, svi rade. Respektiramo rad katarskog izbornika Dragana Zovka. No, mi znamo svoju vrijednost, uvijek više razmišljamo o sebi nego o suparniku. Važno je da budemo mi pravi - kaže izbornik Goluža.

Linker
21. rujan 2024 11:31