PRVE DARIVAJU

SPORTSKE NOVOSTI BIRAJU SPORTAŠA GODINE Tko će obilježiti 70. rođendan SN?

Piše: Dean BauerObjavljeno: 11. prosinac 2015. 09:51

Sportske novosti su ove godine obilježile 70. obljetnicu utemeljenja, a izbor Sportaša godine SN odavno je već najveći, najmjerodavniji, ali i najcjenjeniji ovakav izbor na našim prostorima.

Izbor Sportaša godine odabir je najboljih cijele profesije, sportskih novinara iz cijele države. Teško biste, naime, pronašli nekog objektivnijeg, realnijeg, nepristranog a do srži upućenog u sve detalje života nekog sporta, sportaša kroz cijelih 12 mjeseci.

Sportske novosti 64. put organiziraju izbor Sportaša godine. Ovaj smo put svim već opisanim epitetima dodali još jedan. Ove godine to ide nešto brže, nešto ranije od uobičajenog, tradicionalnog termina nešto prije Božića.

Drugim riječima, ove godine SN prvi dariva. Iako... nije to baš ni darivanje jer ove “poklone” sportaši su i te kako “krvavo” zaslužili.

Srećom, unatoč življenju u recesijskim vremenima, još uvijek nemamo i recesijski sport. Hrvatski sport obiluje uspjesima, pothvatima vrijednim i velikim i u međunarodnim razmjerima.

Kad imate nekog tko je jedna od važnijih karika najboljeg nogometnog kluba svijeta ili prvake kontinenta u bazičnom sportu poput gimnastike, kao i u plemenitoj vještini poput boksa, kad imate u jednom čamcu dva mladića koji veslaju najbrže na svijetu ili vaterpoliste koji sa svjetskog vrha ne silaze već godinama, kada imate djevojke u borilačkim sportovima, od juda preko karatea do taekwondoa, s kojima se nije za šaliti... onda vam je jasno da u hrvatskom sportu recesije nema.

Barem ne glede rezultata. Shodno tomu je onda i odabir bogat.

Želite li spoznati tko su najbolji u sportu u Hrvata u 2015, onda je jasno kako je večerašnji termin od 19.00 na HTV 2 zamišljen za vas.

Linker
06. listopad 2024 10:21