PRESKUPI IZBORNIK

ŠOKIRAO HRS Serdarušić želi 190.000 kn, a Kovač na mjesec prima 100.000!

Piše: Predrag ŽukinaObjavljeno: 12. veljača 2015. 10:59

Hrvatska rukometna reprezentacija već neko vrijeme nema izbornika nakon odlaska Slavka Goluže, u HRS-u su počeli lagano slagati kockice mozaika iako se još ne nazire tko će biti Golužin nasljednik.

Predsjednik HRS-a Sandi Šola i Zoran Gobac razgovorom su omekšali Ivana Balića, koji je pristao od srpnja preuzeti ulogu koordinatora za muški rukomet. Time se svrstao u užu skupinu ljudi koji će donositi odluke, time i odluku o novom izborniku.

Po tom se pitanju ne nazire konačno rješenje, Zvonimir Noka Serdarušić i dalje figurira kao prvi kandidat. “Balkanska veza”, kombinacija po kojoj bi Serdarušić pristao doći u Pariz, zajedno s Nikolom i Lukom Karabatićem, jedna je od onih u kojima bi Serdarušić najvjerojatnije otpao iz kombinacija za mjesto izbornika. Tada bi se otvorio prostor nekom drugom, Smajlagiću, Vujoviću, možda povratku Zovka, Červara...

Nikola Karabatić dao je intervju Mundo Deportivu, zaključio je da mu je odlično u Barceloni i da se ne misli seliti u Pariz kako je to u nekim promišljanjima zamislio Noka Serdarušić. Za podsjećanje, Serdarušić je trenutačno u Aix en Provenceu, zajedno s Lukom Karabatićem, a potencijalni prelazak u Pariz želio bi zaključiti dovođenjem obojice Karabatića u “grad svjetlosti”. Bez obojice Karabatića ne idem u Pariz - zaključio je nedavno.

Barcelona je najbolja

- Odlično mi je u Barceloni, zasad se vidim u ovom klubu - rekao je Karabatić uz dodatak da nije zabranjeno slušati ponude sa strane...

- U Parizu su me željeli i kad sam iz Kiela prelazio u Barcelonu, oni žele stvoriti vrlo jaku momčad, lijepo je čuti da žele i mene - zaključio je Karabatić koji s Barcelonom ima ugovor do 2017. uz klauzulu otkupa ugovora od dva milijuna eura.

Zvuči puno, no to je za Pariz i katarski kapital obična “sića”, isto kao što je “sića” i mjesečna plaća od 25 tisuća eura kolika je najniža cijena Noke Serdarušića, koju je on i istaknuo kao svoju cijenu HRS-u. Godišnje je to “apanaža” od punih 300 tisuća. Prevede li se u kune isplivat će milijunska cifra, cifra koja je najveća prepreka dolasku izbornika ovog “kalibra”.

Jeftinije opcije

Naravno, Serdarušić je na ovakve iznose navikao u Kielu, s još većima “mame” ga u Pariz. Stoga je potpuno razumljivo da ni u hrvatskoj reprezentaciji ne želi ispod svojih “mogućnosti”. Upravo zato je logičnije da hrvatsku reprezentaciju preuzme netko s manjim apetitom, a da to u startu ne znači s manjim znanjem i voljom. Usporedi li se Serdarušićeva cijena s onime što je dobivao košarkaški izbornik Jasmin Repeša, nekih 50-ak tisuća eura godišnje, ili sa mjesečnom plaćom nogometnog izbornika Nike Kovača od 100 tisuća kuna, ispada da bi se HRS, ionako u stalnoj stisci s financijama, morao pošteno isprsiti. Serdarušićev ugovor bio bi gotovo dvostruko veći od Kovačevog, a to je u današnje vrijeme apsolutno neprihvatljivo. No, to je već nešto s čime će se u HRS-u morati pozabaviti u dogledno vrijeme. Možda je i bolje da Serdarušić prihvati lukrativnu ponudu Pariza, a da se hrvatskom rukometnom reprezentacijom pozabavi netko mlađi i puno jeftiniji.

Linker
22. rujan 2024 19:26