Cropix
NIJE MOGUĆE

Šokantne tvrdnje koje bacaju mrlju na oproštaj: Mirko Filipović suspendiran zbog sumnje u - doping!

Piše: Tomislav JuranovićObjavljeno: 12. studeni 2015. 10:15

Još se nije ni ohladila emotivna tinta na oproštajnom pismu Mirka Filipovića, koji je prije dva dana objavio kraj grandiozne karijere, a danas je stigao šokantni odgovor Američke Antidopinške Agencije (USADA), koja je obavijestila našeg borca, kao i organzaciju UFC da je njegov meč s Anthonyjem Hamiltonom otkazan. Razlog? Suspenzija zbog sumnje u potencijalno kršenje antidopinških propisa!

"UFC objavljuje da je zakazani meč između Mirka Cro Copa i Anthonyja Hamiltona u Seulu u Južnoj Koreji otkazan. Američka antidopinška agencija (USADA) obavijestila Mirka Filipovića i UFC da je privremeno suspendiran zbog moguće zlouporabe pravila antidopinške agencije. USADA, neovisno tijelo koje provodi antidopinšku politiku, pobrinut će se oko rezultata i odrediti posljedice u slučaju Cro Copa. Dodatne informacije bit će pravovremeno objavljene", stoji u priopćenju UFC-a (http://www.ufc.com/news/UFC-Statement-on-Mirko-Cro-Cop).

Premda nije tajna da je Cro Cop primao lijekove te veliku količinu raznih koktela i krvnih plazmi u svrhu što bolje pripreme za meč s Hamiltonom, trenutačno nema informacija kada je testiran, na što je 'pao' i kako je uopće 'pao'. Kako god, dok se ne rasvjetle pojedinosti, ovo će ostati prvi zabilježeni slučaj suspenzije jednog borca otkad je UFC uz asistenciju USADA-e uveo novu, strožu politiku borbe protiv dopinga.

Filipovićevog komentara zasad nema.

Linker
21. rujan 2024 14:21