AFP
NE MOŽE BEZ SKANDALA

Šokantna vijest za prvaka! Furyju oduzeta titula svjetskog prvaka: 'Bacamo ga u smeće!'

Novi svjetski boksački prvak i valadar teške kategorije, Tyson Fury, ostao je bez jednog od tri naslova prvaka.
Piše: Jutarnji.hrObjavljeno: 09. prosinac 2015. 11:22

Kontroverznom Britancu koji je napravio senzaciju i nakon više od desetljeća pobijedio bivšeg prvaka Vladimira Klička, oduzet je IBF naslov jer se odbio boriti protiv izazivačai svog sunarodnjaka Vjaćeslava Glazkova, kojega mu je odredila Međunarodna boksačka federacija.

Glavni razlog za ovakav razvoj događaja je Tysonova odluka da se u 2016. godine ponovno bori protiv Klička u uzvratnom susretu koji bi mogao porušiti sve rekorde gledanosti i zarade.

"Istina, oduzet mu je pojas IBF", potvrdio je predsjednik IBF-a Lindsey Tucker za BBC.

"Naš izazivač je bio Vjaćeslav Glazkov, ali je Fury odlučio to zanemariti i potpisati klauzulu o uzvratnom meču s Vladimirom Kličkom", objasnio je Tucker.

Samoprozvani "kralj Cigana" pripredio je iznenađenje 28. studenog u Duesseldorfu kada je pobijedio na bodove Klička koji za poraz nije znao od 2004.

Ukrajinac je 2. prosinca zatražio uzvrat od Furyja, kako je i predviđeno ugovorom, a pojedinosti o meću bit će naknadno dogovorene, izjavio je Kličkov menadžer Bernd Boente, iako je Furyjev trener ranije ovaj mjesec izjavio da bi se uzvrat mogao održati u svibnju iduće godine na Wembleyju.

Vijest o oduzimanju IBF naslova Britanca nije previše pogodila, jer su iz njegovog kuta već prije konačne odluke odaslane jasne poruke o 'bacanju naslova u smeće'.

Ista poruka stigla je i nakon objavljivanja odluke.

"Bacit ćemo ga u smeće", poručio je Tysonov trener Peter Fury.

Linker
22. rujan 2024 22:35