Damir Glibušić / Cropix
EUROPSKE IGRE

Snježana Pejčić nosi zastavu

Osvajačica brončane medalje u disciplini zračna puška na olimpijskim igrama u Pekingu 2008. godine Snježana Pejčić imat će čast nositi hrvatsku zastavu na otvaranju I. Europskih igara koje će se od 12. do 28. lipnja održati u Bakuu.
Piše: HinaObjavljeno: 11. lipanj 2015. 12:46

Snježana je nastupila i na OI u Londonu, a postala je i prva hrvatska sportašica koja je izvadila vizu za OI u Rio de Janeiru iduće godine.

"Velika je čast što ću nositi zastavu na otvaranju prvih europskih igara", izjavila je 33-godišnja Riječanka.

S obzirom da natjecanja u streljaštvu na olimpijskim igrama počinju već prvo jutro igara, Snježana na OI u Pekingu i Londonu nije prisustvovala na svečanosti otvaranja.

"Na OI to nisam imala priliku, pa sam sretna i zbog činjenice što ću u Bakuu napokon moći prisustvovati svečanosti otvaranja," dodala je.

Iza nje je godina prepuna sjajnih rezultata. Nedavno je u korejskom Changwonu na Svjetskom kupu osvojila dva zlata i postavila dva rekorda – svjetski u malom kalibru trostav (463 kruga), a europski u gađanju zračnom puškom (420,8). U svibnju je bila dva puta srebrna u Fort Benningu, nakon toga uslijedio je Svjetski kup u Muenchenu, a sada i Europske igre.

"Nemam očekivanja uoči nastupa u Bakuu. Pružit ću najbolje što mogu. Ne želim si stvarati pritisak," izjavila je Pejčić.

Nakon EI slijedi i Europsko prvenstvo u Mariboru sredinom srpnja, a potom i Svjetski kup u kolovozu.

"Umorna sam, sezona je naporna, međutim to je i normalno jer se radi o predolimpijskoj godini. Mislim da ću preskočiti Svjetski kup u kolovozu. Treba mi malo odmora, a ionako sam izborila vizu za Rio."

Trenutačno je zaposlena u vojsci, ali je sada u pričuvi.

"Imamo samo naknadu od MORH-a, bez zdravstvenog i mirovinskog, Imam i stipendiju od olimpijskog, te stipendiju od grada. To će trajati do Rija, a dalje tko zna," zaključila je.

EI Baku: U petak svečano otvaranje

Otvaranje I. Europskih igara u Bakuu održat će se u petak, 12. lipnja na novom Olimpijskom stadionu, a hrvatsku zastavu na svečanosti otvaranja nosit će osvajačica brončane medalje u disciplini zračna puška na OI u Pekingu 2008. godine Snježana Pejčić.

Stadion na kojem će se 2020. odigrati četiri utakmice Europskog nogometnog prvenstva, prima 68,700 gledatelja, a sve ulaznice su odavno rasprodane.

Najavljen je dolazak ruskog predsjednika Vladimira Putina, te njegovog turskog kolege Recepa Tayyipa Erdogana, no lideri vodećih europskih zemalja neće prisustvovati svečanosti otvaranja. Na otvaranje neće doći ni hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović, niti premijer Zoran Milanović.

Na Europskim igrama nastupit će oko 6,000 sportaša iz 50 zemalja, a nadmetat će se u 24 sporta. Hrvatska će na Igrama imati 107 sportaša koji će nastupiti u 18 sportova.

Linker
23. rujan 2024 23:31