Pariz 2024

Viralna snimka: Deveterostruki zlatni olimpijac se opušta uz Super Maria

Ljubitelji videoigara primijetili su brojne reference na igre.
Piše: Vedran JelavićObjavljeno: 12. kolovoz 2024. 15:08

Ljetne olimpijske igre 2024. godine obiluju pričama, od spektakularnih sportskih nastupa do zanimljivih trenutaka iza kulisa. Ljubitelji videoigara primijetili su brojne reference na igre, od počasti serijalu Assassin‘s Creed do raznih sportaša koji su izražavali svoju ljubav prema videoigrama tijekom cijelog događaja. Sada je otkriveno da je još jedan olimpijac veliki obožavatelj igre Super Smash Bros.

Nedavni klip s ovogodišnjeg prijenosa Olimpijskih igara prikazuje deveterostrukog zlatnog plivača Caeleba Dressela kako prati mečeve Super Smash Bros. Klip započinje prikazom Dressela kako se opušta u ledenoj kupki i gleda isječke iz Super Smash Bros. Ultimate na svom telefonu, preskačući kako bi gledao trenutke kada igrači ostvaruju "killove". Dressel je ranije podijelio da američki nacionalni tim često zajedno igra Nintendo igre, a čini se da je Super Smash Bros. očiti favorit. U klipu se također pojavljuje i komentar poznatog repera Snoop Dogga, koji je strastveni gamer s brojnim pojavljivanjima u videoigrama.

S obzirom na to da je igranje videoigara sve češći hobi među današnjim vrhunskim sportašima, mnogi su olimpijci priznali svoju strast prema različitim pop-kulturnim franšizama. Olimpijski trkač Noah Lyles pokazao je sve, od klasičnih Yu-Gi-Oh karata do oponašanja legendarnog Kamehameha poteza iz Dragon Ball Z-a kako bi razveselio svoje navijače. Srednjoprugaš Yared Nuguse također je podijelio svoju ljubav prema Nintendo franšizi Splatoon, spominjući popularnu seriju na svom Instagram profilu. Sada je Super Smash Bros. postao sljedeći gaming fenomen koji se pojavio na ovogodišnjim Olimpijskim igrama.

Linker
16. rujan 2024 09:30