REUTERS/Antonio Bronic / REUTERS
USUSRET SVJETSKOM PRVENSTVU

SN EKSKLUZIVNO: PRVI RAZGOVOR S KAPETANOM NAKON RIJA 'Nerviraju me priče Duvnjak ovo, Duvnjak ono, jer nije samo Duvnjak reprezentacija'

Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 08. siječanj 2017. 12:32

Domagoj Duvnjak nije se javio od Rija; to je samo potvrda koliko je i kako ta priča na njega djelovala. Dolazile su samo protokolarne izjave, poručivao je “stvarno nemam što reći”. Nije uobičajeno da najbolji igrač šuti dok se preko njega i tima koji on predvodi lome koplja, no bilo je baš tako. Drugi bi vjerojatno reagirali, no on se povukao u Kiel, radio svoje, igrao svoje.

Nije ga bilo ni na priprema u studenome, pa su mnogi sumnjali da neće stići ni za SP, ali pojavio se bez greške jer, sam će reći, “to nikada nije bilo upitno”. Postao je kapetan Kiela, postao je kapetan reprezentacije, vratio se dobro raspoložen makar mu šogora, dosadašnjeg kapetana Marka Kopljara, nema zbog ozljede. Vjerojatno mu je to što je kapetan u najvećem njemačkom klubu pomoglo da prihvati tu svetu dužnost i u dresu Hrvatske. A nekako je i prirodno da najbolji ili najstariji bude taj.

I uvijek će isto početi...

- Što ću vam ja, dosadan sam. Svake godine u ovo vrijeme kažemo neke stvari...

Istina, možda zvuči dosadno jer nije tip koji baca bombe, no nekad je i utvrđivanje gradiva majka znanja, a kada on govori, to ipak treba poslušati, jer poželjno je. A gradivo se mjesecima nagomilalo, pa krenimo...

Duvnjak
REUTERS/Shannon Stapleton / REUTERS

Prvo Rio. Teško ste to podnijeli?

- Jesam, bio sam silno ljut i razočaran. Ljutnja je popustila, razočaranje nije jer su Olimpijske igre posebna stvar koja se ne događa svake godine nego svake četiri i propuštanje prilika kakvu smo imali mi nije dobro. Meni su to bile treće igre, u Pekingu smo ostali bez medalje, u Londonu je bila bronca, želio sam više, no, eto, nismo uspjeli.

Nakon Olimpijskih igara postali ste glavna tema. Mnogo se govorilo o vašem umoru, vašoj igri, činjenici da više igrate obranu nego napad, o tome trebate li vi biti kapetan... Zašto ste zašutjeli?

- Nisam zašutio, samo sam bio razočaran. Meni su četiri dana nakon Rija u Kielu počele pripreme i, jednostavno, život ide takvim tempom da ponekad nemam vremena ni za sebe, a kamoli razglabati o tome što je tko rekao.

Nervira li vas to sve što se događalo u Riju ili stalne priče o tome da vas treba odmarati, a s druge strane Kiel gotovo svakodnevno vučete na leđima u doslovnom smislu riječi?

- Ne, ne nervira me to nego sve te priče o tome - Duvnjak ono, Duvnjak ovo, Duvnjak može ovo, ne može ono, Duvnjak ovakav, Duvnjak onakav, a stvarno mislim da reprezentacija nije pojedinac, ne igra samo Duvnjak nego momčad. Ima Duvnjak i boljih i lošijih dana, kao i svaki drugi, to je tako normalno. Barem meni.

OPŠIRNIJE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU SN-a!

Linker
22. rujan 2024 09:42