MEDVEŠČAK – DINAMO R. 3:2

SLAVLJE U LEDENOJ Medveščak upisao pobjedu nakon tri uzastopna poraza

Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 03. listopad 2014. 22:59

Medveščak je nakon tri uzastopna poraza pobijedio u Ledenoj dvorani. Trebala mu je ta pobjeda zbog svega, najviše zbog činjenice da sada slijede četiri teška gostovanja (Jokerit, SKA, Mitiši, Slovan). Ovo je četvrta pobjeda u sezoni i nakon svake uvijek je sve ljepše, makar problemi i realnosti iz ledene otišli nisu.

Konačno je nakon traume protiv prejakog SKA u Ledenu stigao nego ravnopravniji Medveščaku u ovom trenutku. Dinamo iz Rige bolje stoji na tablici, ali ne briljira, a u Zagreb je došao sa dva poraza na gostovanjima. Medveščak se dobro postavio od starta, nešto opreznije, a povratak Huchisona i Carlea bio je dobar znak za bekovsku liniju koja je u zadnje vrijeme bila dosta tanka. Premda su bili neoprezni i napravili dvaput glupost s viškom igrača na ledu, medvjedi su ostali nekažnjeni, jer je Barry Brust koji je ponovo bio na golu umjesto Dekanicha dobro zaustavio sve njihove pokušaje. Pred golom Sedlačeka bilo je veće gužve, a jedini pravi udarac na gol onaj Perkovicha probio je Sedlačeka za vodstvo Medveščaka i publike koja se zaželjela gola, jer ga na prošloj utakmici sa SKA nije vidjela. Dinamo je napadao, Medveščak kontrirao, reklo bi se očekivana utakmica u kojoj je samo pobjeda bila važna.

U drugom dijelu gledali smo bolji, agresivniji Medveščak. I makar još dosta čistih šansi promašuju (Anderson, Murray), makar je Sedlaček na golu Rige bio dobar, ipak su Medvjedi uspjeli doći do prednosti. Ne s igračem više, ne u situaciji kada su uz igrača više protiv sebe imali i čovjeka bez palice, nego kada su momčadi an ledu bile izjednačene, kada je Mark Flood doslovno, snažnim udarcem, probio Sedlačeka. Od tog trenutka Dinamo je krenuo agresivnije, smanjio sjajni golom meije, a Medveščak tražio priliku u kontri. I imao je, ali jednostavno realizacija nije išla. U tom dijelu igre pohvale zaslužuje i koncentrirani Brust na golu Medvjeda.

Dinamo je brži, na širokom ledu to je opasno, pa je prvi posao Medvjeda bio skratiti im prostor za napad u posljednjoj trećini u kojoj su Latvijci krenuli na sve ili ništa. Jasno i pri tome se čuvati nepotrebnih isključenja. Najzanimljivi rasplet ove sezone u Zagrebu. I onda savršen početak istog, 'centaršut' Andersona u kontri i gol Thomasa koji je nažalost samo 30-tak sekundi držao zadovoljstvo, jer su neopreznost obrane Medvjeda nepotrebno kaznili gosti golom Bicevskog na promenadi ispred Brusta. Nevjerojatno. I opet na početak.

Dinamo stišće, Sedlaček ide s gola 55 sekundi prije kraja, ali Medveščak ne prima gol, uspijeva se obraniti i osvojiti tri važna boda, makar nije stigao zapucati i potvrditi pobjedu. No, bitno je da su bodovi ostali.

MEDVEŠČAK – DINAMO RIGA 3:2 (1:0, 1:1, 1:1)

ZAGREB Ledena dvorana Doma sportova. Gledatelja: 3.500. Suci: Bjelov, Kiseljev – Tomipov, Gordenko

STRIJELCI: 1:0 – Perkovich (13); 2:0 – Flood (Pelletier, Hutchinson, 28); 2:1 – Meija (Bicevskis, Redlihs, 37); 3:1 Thomas (Anderson, Palushaj, 48), 3:2 - Bicevskis (Redlihs, 48).

MEDVEŠČAK: Dekanich, Brust, Glumac, Murray, Martinović, Flood, Bjorkstrand, Segal, Pelletier, Hutchinson, Morrison, Saint-Pierre, Thomas, Palushay, Anderson, Carle, Katić, Hedden, Wright, Perkovich. Trener Chuck Weber.

DINAMO RIGA: Masalskis, Sedlaček: Genouey, L. Darzins, Redlihs, Puyats, Videll, Porejs, Sotnieks, Šastljivi, Cipulis, Hossa, Cibulkis, Indrasis, Bukarts, Meia, Bicevskis, Skvorcov, Saulietis, Jelisejevs, Upitis. Trener: Artis Abols.

Linker
22. rujan 2024 01:01