SK LUZERN

Slavlje četverca na pariće

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 14. srpanj 2013. 15:41

Hrvatski veslački četverac na pariće ponovno je u izravnom okršaju nadmašio njemačku posadu od koje je lani poražen na Igrama u Londonu, ovaj put na regati Svjetskog kupa u Luzernu.

Pobjedom na posljednjemu, trećem izdanju ovogodišnjega Svjetskog kupa, Valentu Sinkoviću, Damiru Martinu, Martinu Sinkoviću i Davidu Šainu pripalo je također prvo mjesto u ukupnom poretku. Slavila je hrvatska posada i prije tri tjedna na britanskom Eton Dorneyju, mjestu olimpijskog poraza.

Nijemci su na čuvenom Rotseeu bolje startali u finalnu utrku prošavši prvu kontrolnu točku na 500 metara kao vodeći čamac ispred Hrvata, a poravnati s Rusima. Već na 1000 metara srebrni hrvatski olimpijci su ih prestigli, te sačuvali prednost do kraja utrke. Na kraju su slavili s 2.15 sekundi prednosti pred njemačkom posadom (5:39.63 - 5:41.78).

Treći su utrku završili Estonci.

Hrvatska posada u četvercu bez kormilara (Branko Begović, Vjekoslav Kolobarić, Marin Begović i Ante Janjić) zauzela je drugo mjesto u nedjeljnom B-finalu svoje discipline zauzevši time osmo mjesto ukupnog poretka. Zaostali su nepune tri sekunde za češkom posadom s vremenom 5:58.05.

Linker
25. rujan 2024 03:34