FABRICE COFFRINI Afp
VREMENSKE NEPRILIKE

Otkazan i drugi ženski super G u Val di Fassi, borba za zlatni kristalni globus još će neko vrijeme biti otvorena

Snijeg ne dopušta Lari Gut-Behrami da ode na nedostižnu prednost
Piše: Renata BeluhanObjavljeno: 25. veljača 2024. 09:58

Skijašice su uzaludno putovale u talijansku Val di Fassu. Nakon otkaza subotnjeg super G-a, isto se dogodilo i s nedjeljnom utrkom. Ponovo je tijekom noći palo jako puno snijega kojeg nije bilo moguće ukloniti i pripremiti stazu na odgovarajući način za utrku.

Vremenski uvjeti su se tako pobrinuli da borba za ukupnu pobjedu u ženskom Svjetskom kupu ostane još neko vrijeme otvorena. Lara Gut-Behrami je u Italiju došla s 205 bodova prednosti u odnosu na Mikaelu Shiffrin i s obzirom na formu i činjenicu da Amerikanka i dalje pauzira zbog ozljede imala je veliku priliku značajno "podebljati" prednost. Kako Shiffrin neće skijati ni idući vikend u norveškom Kvitfjellu i dalje je Švicarka u puno boljoj situaciji, ali ništa još nije riješeno.

Do kraja sezone je ostalo još 8 utrka, po dvije u svakoj disciplini, a obje će skijati u najviše šest utrka. Naime, Švicarka ne skija slalom tako da ona ispred sebe ima spust i super G u Kvitfjellu, veleslalom u Åreu te veleslalom, super G i spust na završnici Svjetskog kupa u Saalbachu. Shiffrin je najavila povratak u Åreu gdje se skijaju veleslalom i slalom, a nakon toga se na završnici, koja se ove godine prvi put održava kroz dva vikenda, prvo skijaju slalom i veleslalom, a potom preostale dvije brze discipline.

S otkazima utrka u Val di Fassi broj ženskih utrka koje nisu održane ove sezone došao je do brojke 7, sve u brzim disciplinama - dva spusta Zermatt-Cervinia, super G u St. Moritzu, spust i super G u Garmisch-Partenkirchenu i dva super G-a u Val di Fassi. (rb)

Linker
27. travanj 2024 09:25