Samuel Kolega, Filip Zubčić, Zrinka Ljutić, Leona Popović, Istok Rodeš

 RONALD GORSIC Cropix
‘KVALITETNIJI NEGO LANI‘

Hrvatski skijaši s nestrpljenjem očekuju novu sezonu, mlada nada otkrila kako su tekle pripreme nakon operacije

Zrinka Ljutić, Leona Popović, Filip Zubčić, Samuel Kolega i Ištok Rodeš najavili nadolazeće akcije
Piše: HINAObjavljeno: 20. listopad 2023. 16:11

Hrvatski reprezentativci su dobro odradili pripreme, a atmosfera i timski duh u reprezentaciji su odlični, kazao je direktor hrvatskih alpskih skijaških reprezentacija i ski pool-a Vedran Pavlek na konferenciji za medije u hotelu Zonar uoči početka nove skijaške sezone.

U nadolazećoj sezoni nema Svjetskog prvenstva niti Zimskih olimpijskih igara i sav fokus će biti na utrkama Svjetskog kupa. U kalendaru je 45 utrka za žene (od čega 22 utrke tehničkih i 23 brzih disciplina) kao i 45 utrka za muškarce (24 tehničkih i 21 brzih disciplina). Nažalost, ove sezone na zagrebačkom Sljemenu neće biti "Snježne kraljice".

Hrvatski reprezentativci su pripreme odradili na europskim ledenjacima Les Deux Alpes, Zermatt i Saas Fee te Pitztal kao i dvoranama u Belgiji i Litvi. Dio reprezentacije (Zrinka Ljutić i Filip Zubčić) odradili su trotjedne pripreme u Ushuaia-i u Argentini.

Treninzi su prošli odlično i bez ozljeda, i svi naši natjecatelji spremni s nestrpljenjem očekuju početak nove sezone koja počinje sljedeći vikend, 28. i 29. listopada, klasičnim utrkama veleslaloma za žene i muškarce u austrijskom Soldenu, dok je početak za slalomašice 11. i 12. studenog u finskom Leviju, a slalomaše 18. studenog u austrijskom Gurglu.

- U ovoj sezoni bez Svjetskog prvenstva i Zimskih olimpijskih igara te bez Snježne kraljice, potpuni fokus će biti na utrkama Svjetskog kupa i ostvarivanju što boljih rezultata, postoljima, a vjerujem i pobjedama, za što su naše skijašice i skijaši spremni - kazao je Pavlek.

Najuspješniji hrvatski skijaš Filip Zubčić je naglasio kako je zadovoljan odrađenim treninzima.

- Super smo trenirali u Ushuaia-i ove godine, Zrinka i ja, gdje su uvjeti za veleslalom jako dobri. Trenirali smo dosta i Super-G što mislim da će mi dosta pomoći u veleslalomu. Dobro se skijam, svi smo čini mi se kvalitetniji u slalomu nego lani i nadam se da ćemo timski napraviti jedan veći iskorak - kazao je Zubčić.

- Jedva čekam početak sezone - dodala je naša najbolje rangirana natjecateljica Leona Popović.

- Ja neću startati Solden i već sada se pripremam za Levi gdje idemo dosta rano kako bi olovili još treninga na natjecateljskoj stazi prije prve slalomske utrke. Tamo pada snijeg, dosta je hladno i staze su super pripremljene - kazala je.

Iza naše mlade nade Zrinke Ljutić je operacija slijepog crijeva.

- Pripremni period je prošao dobro unatoč operaciji slijepog crijeva. Odradili smo tri tjedna treninga slaloma i veleslaloma u Argentini i kamp u dvorani u Litvi. Sutra krećem u Pitztal gdje ću se pripremati za nastup u Soldenu. Nakon toga kreće slalomska turneja zajedno s Leonom - Finska; Amerika, pa Kanada - kazala je Ljutić.

Naši slalomski specijalisti, Samuel Kolega i Istok Rodeš nadodali su.

- Slalomska forma je jako dobra, a u veleslalomu se trudim. Krećem u Soldenu za devet dana, a nakon toga je fokus na slalomskoj sezoni koja je ove sezone jako duga, ali veselim se - izjavio je Samuel Kolega, dok je Istok Rodeš kazao:

- Mislim da skijam bolje nego prošle sezone kada mi je fokus bio prilagođavanje a novog proizođača skija. Ove sezone sam sve posložio i spremniji sam i fizički i skijaški.

Linker
29. lipanj 2024 09:07