Leona Popović

 JNU/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Jnu/Shutterstock Editorial/Profimedia
NIŽE SJAJNA OSTVARENJA

Hrvatica nakon novog TOP 10 plasmana: ‘Zadovoljna sam, ali osjetila sam da je moglo biti još bolje!‘

Slijedi kratki predah, a onda i dvije utrke u Italiji sredinom prosinca.
Piše: Renata BeluhanObjavljeno: 28. studeni 2022. 17:22

Leona Popović je prije prošlog vikenda skijala šest utrka u američkom Killingtonu, po tri slaloma i veleslaloma, a bodove je osvojila samo prošle sezone kad je bila 21.

”Nezgodna staza” Superstar, kako ju je nazvala, definitivno nije jedna od onih koje joj leže, ali je uoči ovogodišnjih utrka rekla “kako sam u svemu napredovala tako mislim da sad mogu i na tim stazama, koje mi možda ne pašu, izvući neku svoju solidnu vožnju i neću unaprijed otpisati mogućnost da nešto napravim”.

Upravo tako je i nastupila u nedjelju i zauzela 9. mjesto, plasman koji ima još veću težinu jer je ostvaren na stazi s kojom nikako da se do kraja “dogovori”, ali i potvrda koliko je trenutačno dobra. Ili kako bi rekli komentatori na Eurosportu “neće proći dugo da ovu djevojku vidimo na postolju”.

- Dosta sam zadovoljna svojim nastupom. Osjetila sam da je bilo prostora i za bolji plasman od 9. mjesta, ali na kraju s Top 10 rezultatom moraš biti zadovoljan jer je to super. Ali kad osjetim da imam još prostora, onda mi bude na kraju malo žao što nisam to malo bolje iskoristila - javila se iz Münchena u ponedjeljak prijepodne dok je naša mala ekipa čekala let za Zagreb.

Nije mi najdraža staza

Bolji plasman je odnio donji dio staze.

- Što se tiče staze, postave i svega, mislim da sam se dosta dobro snašla budući da su uvjeti, pogotovo u drugom laufu, bili gotovo proljetni. Dosta je zatoplilo i staza je dosta popuštala, radili su se kanali i trebalo se i na tome snaći. Bilo je dosta drukčije nego u Leviju, i podloga i snijeg, tako da je i to bi jedan od zadataka koji je trebalo dobro riješiti. I kad sve to zbrojim, mislim da sam utrku dosta dobro odradila, pogotovo što Killington definitivno nije moja najdraža staza. Uvijek se nekako mučim s tim donjim dijelom i to se, nažalost, vidjelo i ove godine. Nekako nisam skroz pohvatala tu stazu, ali sve u svemu dobro je ispalo.

Naše skijašice će sad kratko predahnuti kod kuće, onda će u Italiju na trening uoči sljedeće dvije utrke u Sestriereu 10. i 11. prosinca.

Linker
23. travanj 2024 12:05