Jutarnji.hr
STAR SAILORS

Sjajan uspjeh Hrvata

Sjajan uspjeh za Tončija Stipanovića na finalu Star Sailors League koju su Sportske novosti ovoga tjedna uživo putem livestreama prenosio s Bahama. Hrvatski jedriličar ispao je u polufinalu i osvojio šesto mjesto u ukupnom redoslijedu, a usput je zaradio 5500 tisuća dolara.
Piše: Hrvoje BulešićObjavljeno: 06. prosinac 2015. 00:44

- Ovo je bio savršen dan za mene. Jako sam zadovoljan. Došao sam ovdje iz gušta da vidim koliko mogu napraviti u strašnoj jakoj konkurenciji, a na koncu sam s flokistom kojeg poznam tek sedam dana ušao u polufinale, izjavio je hrvatski kormilar.

Kako trećeg dana nije bilo jedrenja računali su se rezultati od prva dva dana. Stipanović je ušao u četvrfinale s devetog mjesta. Pokazao se kao pravi majstor za lagani vjetar, na prvom je okretu bio četvrti, a do kraja regate popeo se na treće mjesto i glatko osigurao ulazak u polufinale. Iako mu je ovo prva regata u klasi Zvijezda, iza sebe je ostavio velikane poput Negrija i Kusznierewicza.

- Tonči je sjajno odradio tu regatu. Imao je konstantnu brzinu i čekao da drugi naprave pogrešku. Iznenadio me jer po ovakvom je laganom vjetru jako teško jedriti, pojasnio je Ivan Kljaković Gašpić koji je kao prenosio utrku kao sukomentator.

Ušavši treći u polufinale Tonči je trebao među sedam brodova osvojiti prva četiri mjesta. Na startu je malo zaostao, potom je malo prekonzervativno odradio plov i ušao je u cilj kao šesti, ispred još jednog velikana, Paula Cayarda.

- Stalnost je sjajna u kvalifikacijama, ali kada krenu regate na izbacivanje, onda treba malo i riskirati. Tonči je imao sjajnu cijelu regatu, ali da je bio samo malo hrabriji u polufinalu…, rekao je Ivan Kljaković Gašpić.

Nakon Bahama za Tončija Stipanovića nema odmora. Slijedi dva tjedna boravka u Riju. Iduća godina je olimpijska, a Stipanović nakon četvrtog mjesta u Londonu želi osvojiti medalju u klasi Laser.

Linker
25. rujan 2024 01:24