Damir Krajač / Cropix
EP U BERNU

Seligman: Želim na postolje

Piše: HinaObjavljeno: 28. svibanj 2016. 16:40

Hrvatski gimnastičar Robert Seligman spreman je za nedjeljno finale Europskog prvenstva u Bernu, gdje će se sjajni Osječanin u svom šestom europskom finalu na konju s hvataljkama od 11 sati boriti za svoje drugo odličje, nakon što je 2008. u Lauseanni osvojio broncu.

Hrvatska na europskim prvenstvima do sada ima zlato Marija Možnika na preči, srebrna odličja Možnika na preči i Filipa Udea na konju s hvataljkama, te bronce Seligmana i legendarnog Ivan Čaklec još iz Pariza 1957. godine na konju s hvataljkama.

Robert uz broncu osvojenu prije osam godina ima čak tri četvrta mjesta na natjecanjima najboljih gimnastičara Starog kontinenta.

"Osjećam se stvarno odlično. Svakodnevno treniram na visokom nivou, nemam nikakvih problema na treninzima, fizički sam maksimalno spreman i uopće ne sumnjam da ću izdržati vježbu s pojačanim startom od 6,6. Startni broj mi je odličan, drugi nastupam, a budući da je dvorana za zagrijavanje daleko, to je jako dobar broj, jer ću ostati dovoljno topao od zagrijavanja", istaknuo je 30-godišnji Seligman koji s puno optimizmom gleda prema svom nedjeljnom nastupu.

"Vjerujem da ću odraditi svoju vježbu od početka do kraja onako kako zamišljam i onda će ocjena sigurno biti visoko, preko 15,500, što se nadam i želio bih da bude dovoljno za postolje. Ali, ne zamaram se. Nekako sam opušten, znam koliko vrijedim, uživam u gimnastici i ako bude kao u kvalifikacijama, samo sada s pojačanim startom, biti će to odličan rezultat", poručio je Seligman.

Robertovi suparnici u finalnom nadmetanju na konju s hvataljkama bit će aktualni europski prvak Britanac Louis Smith koji je imao najbolju ocjenu u kvalifikacijama, Armenac Harutjun Merdinjan srebrni s EP-a 2015. u Montpellieru, osvajač zlata na Europskim igarama Slovenac Sašo Bertoncelj, osvajač dva odličja sa svjetskih prvenstava Francuz Cyril Tommasone, svestrani Rusi Nikolaj Kuksenkov i David Beljavski te Švicarac Christian Baumann koji će debitirati u velikom finalu na ovoj spravi.

Linker
25. rujan 2024 03:22