Damjan Tadić / Cropix
ČEKA SE ODGOVOR IAAF-A

Sandra Perković nije mogla suspregnuti suze: Vratit ću se jača nego prije

Antidopinška komisija dala je prijedlog kazne koja je proslijeđena IAAF-u i u HAS-u smatraju da će oni potvrditi njihovu kaznu. Koja je to točno kazna Ergotić nije htio reći
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 27. lipanj 2011. 15:40

Sandra Perković održala je konferenciju za novinare u prostorijama Hrvatskog atletskog saveza i obratila se javnosti koju je šokirala vijest da je njen nalaz nakon mitinga Dijamantne lige bio pozitivan na doping.

- Žao mi je što smo se sastali u ovakmi okolnostima. Želim da svi znaju da sam protiv dopinga - jedva je izustila Sandra i briznula u plać. Nakon što je uspjela suspregnuti suze kratko je dodala: - Ova sezona je za mene gotova i mogu vam samo reći da ću se vratiti jača nego prije. Vidjelo se od početka na Sandrinom licu kroz što prolazi.

Uvodnu riječ na presici održao je glavni tajnik HAS-a Siniša Ergotić koji je prenio upozorenje IAAF-A koji je svima savjetovao da ne uzimaju preparate sa američkog tržišta jer je veća vjerojatnost da se u njima nalaze nedozvoljene supstance, kao što je metilheksanamin koji je Sandra neznajući uzela. Ergotić je dodao još da je nakon rezultata iz Varaždina (69.99 metara) kontrola bila čista.

Antidopinška komisija dala je prijedlog kazne koja je proslijeđena IAAF-u i u HAS-u smatraju da će oni potvrditi njihovu kaznu. Koja je to točno kazna Ergotić nije htio reći, no ukazao je na to da su svi složni u tome da kazna bude manja od šest mjeseci kako bi Sandra mogla nastupiti na Olimpijskim igrama. Povratnu informaciju IHF-a očekuju u roku od 7-10 dana.

Linker
23. rujan 2024 07:17