DUBAI, UNITED ARAB EMIRATES - AUGUST 31: Sanja Jovanovic of Croatia competes in the Women's 50m Backstroke Heats during the FINA Swimming World Cup Dubai 2014 at Hamdan Sports Complex on August 31, 2014 in Dubai, United Arab Emirates. (Photo by Francois Nel/Getty Images)
 Francois Nel / Getty Images / 2014 Getty Images
PLIVANJE

Samardžić i Jovanović najveće nade

Piše: HinaObjavljeno: 13. svibanj 2016. 18:33

Hrvatska plivačka reprezentacija u subotu ujutro otputovat će na Europsko prvenstvo koje se održava u Londonu od 16. do 22. svibnja, a izbornik i direktor reprezentacije Tomislav Karlo kao najveće nade za mogući plasman u finale naveo je leđašice Mateu Samardžić i Sanju Jovanović.

Hrvatsku reprezentaciju u Londonu će sačinjavati četiri plivačice (Sanja Jovanović, Matea Samardžić, Ana Radić, Ema Šarar) i osmorica plivača ( Mario Todorović, Marko Krce Rabar, Kristijan Tomić, Anton Lončar, Kristian Komlenić, Teo Kolonić, Mislav Sever, Ivan Levaj).

"Očekivanja su uvijek slična za ovakva natjecanja, a to je da u svojim najjačim disciplinama naši reprezentativci konkuriraju za mjesto među prvih 20, odnosno za plasman u polufinale", rekao je za Hinu izbornik Tomislav Karlo.

Ipak, rezultati i forma Matee Samardžić na 100 i 200 m leđno te Sanje Jovanović na 50 m leđno nude mogućnost i višeg plasmana.

"Matea bi trebala biti sigurna za polufinale i loviti plasman u finale. Sanja bi to isto mogla napraviti na 50 leđno. Ostali imaju svoje osobne rekorde na razini ulaska u polufinale."

Hrvatska reprezentacija mogla je u Londonu biti i brojnija s obzirom na to da su neki plivači imali ispunjene norme, ali je vodstvo reprezentacije odlučilo da ne putuju u London. Radi se o Franz Krznariću i nekolicini vrlo darovitih juniora poput Karla Noah Pauta, Brune Blaškovića i Nikole Obrovca.

"Fran Krznarić nije pokazao razinu forme koja bi bila zadovoljavajuća, a u slučaju juniora smo procijenili da je bolje za njih da se kvalitetno pripremaju za nastup na Europskom juniorskom prvenstvu koje je u srpnju", pojasnio je Karlo te dodao:

"U plivanju se teško kvalitetno pripremiti za dva velika natjecanja u tako kratkom razmaku. Mnogi koji su pokušali tako nešto, upropastili su si cijelu sezonu. Naša je procjena bila da je za juniore bolje da se bore za medalje na juniorskom EP-u, nego da osvajaju 25. mjesta na seniorskom."

Linker
24. rujan 2024 17:24