ZOI, HOKEJ

SAD lako protiv Slovenije, Kanada i Finska izravno u četvrtfinale

U drugom dvoboju u skupini Rusi su nakon kaznenih udaraca pobijedili Slovačku 1-0
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 16. veljača 2014. 17:30

U susretu trećeg kola A skupine olimpijskog turnira u hokeju na ledu reprezentacija SAD je lakoćom pobijedila Sloveniju 5-1 (2-0, 2-0, 1-1) i izborila direktan plasman u četvrtfinale.

Amerikanci su već nakon pet minuta vodili 2-0 golovima Phila Kessela (1:04, 4:40), a napadač Toronto Maple Leafsa je u 32. minuti povisio na 3-0. Četvrti gol za SAD zabio je Ryan McDonagh (32:17), da bi David Backes u 44. minuti zabio na 5-0. Slovenija je u samoj završnici uspjela postići utješni pogodak, a strijelac je bio Marcel Rodman.

U drugom dvoboju u skupini Rusi su nakon kaznenih udaraca pobijedili Slovačku 1-0 (0-0, 0-0, 0-0, 0-0, 1-0) osvojivši drugo mjesto u skupini. 'Zbornaja' je dominirala cijeli susret, no ruski hokejaši nikako nisu uspjeli probiti Jana Lacka koji je sakupio čak 36 obrana. Prilikom izvođenja kaznenih udaraca golove za Rusiju zabili su Aleksandar Radulov i Ilja Kovaljčuk, dok niti jedan Slovak nije zabio gol.

Amerikanci su kao pobjednici skupine izborili direktan plasman u četvrtfinale, dok će Rusi čekati rasplet natjecanja u skupini B kako bi saznali hoće li u četvrtfinale kao najbolji drugoplasirani ili će morati u 'među-rundu'.

Kanadska hokejaška reprezentacija plasirala se izravno u četvrtfinale Zimskih olimpijskih igara u Sočiju savladavši Finsku 2-1 nakon produžetka.

Drew Doughty zabio je oba gola za Kanađane, od kojih onaj pobjednički nakon dvije minute i 30 sekundi igre u produžetku. Kanadi je to bila treća pobjeda na olimpijskom turniru u isto toliko susreta, a njome su osigurali čelno mjesto skupine B i izravan plasman među osam najboljih.

Prvi je gol Doughty postigao u prvoj trećini nakon dodavanja Shea Webera i Sidneyja Crosbyja, dok je izjednačenje Fincima dvije minute prije kraja druge trećine donio Tuomo Ruutu.

Finci su usprkos porazu također izborili izravan plasman u četvrtfinale kao ukupno četvrta najboljeplasirana momčad nakon prvog kruga natjecanja. Preostale dvije reprezentacije koje su osim Kanade izravno izborile četvrtfinale su Švedska i SAD. Kanađani će u četvrtfinalu igrati protiv boljeg iz ogleda Švicarske i Latvije, a Finska protiv pobjednika ogleda Rusija - Norveška.









ZOI, hokej (m), 3. kolo:

skupina A

Rusija - Slovačka 1-0, penali

Slovenija - SAD 1-5

Redoslijed: 1. SAD 8, 2. Rusija 6, 3. Slovenija 3, 4. Slovačka 1

skupina B

Finska - Kanada 1-2, produžetak

Austrija - Norveška 3-1

Redoslijed: 1. Kanada 8, 2. Finska 7, 3. Austrija 3, 4. Norveška 0

Linker
25. rujan 2024 05:13