Ronald Goršić/Cropix
ZAGREB PROŠAO DALJE

ZAGREPČANI RIJEŠILI VELIKI DERBI Stevanović ludom obranom slomio srce cijeloj Sloveniji

Piše: Predrag ŽukinaObjavljeno: 27. veljača 2016. 23:34

Rukometaši hrvatskog prvaka PPD Zagreba pobijedili su najbolji slovenski klub Celje Pivovarna Laško u utakmici 13. kola A skupine Lige prvaka rezultatom 24-23. Time su igrači Veselina Vujovića osigurali petu poziciju u skupini bez obzira na ishod u zadnjoj utakmici na gostovanju kod Kiela Domagoja Duvnjaka, Blaženka Lackovića i Ilije Brozovića, dok su Slovenci sigurno ispali.

Gosti su u uvodnim minutama demonstrirali zavidnu odlučnost da ne prodaju “kožu” olako i sačuvaju nadu za prolaz skupine, zaigrali su pokretljivu obranu koja je zaustavila domaću momčad. Punih šest minuta Zagreb nije zabio pogodak, nakon što je prvog za 1-2 zabio Pavlović, sve je ipak krenulo bolje po hrvatskog prvaka, ali ne u smislu rješavanja ishoda utakmice nego držanja priključka s rastrčanim suparnikom kojem ni tri isključenja nisu poremetila koncepciju i odlučnost da iznenade u Zagrebu.

Nisu toliko jedni i drugi igrali odlične obrane koliko su obje momčadi griješile u napadu. U jednom se trenutku razbranio Ivić, koji je zamijenio Stevanovića, u nizu je skupio tri velike obrane i držao Zagreb. Unatoč tome, nastavilo se prilično loše u u napadačkoj fazi igre te se u svlačionice otišlo s mizernim napadčkim učinkom (8-9) nakon što je Žiga Mlakar zabio svoj peti pogodak za minimalno vodstvo gostujuće momčadi.

U nastavak su Slovenci opet ušli dobro, poveli su i s dva razlike (11-9) što je dotad bilo najveća prednost na utakmici. Zagreb je tada u igri udarcima izvana držao Stipe Mandalinić, ubrzo je zabio i šesti pogodak te je držao priključak s raspoloženim Mlakarom.

Mandalinić je nastavio u istom “tonu”, očito se zaželio igranja nakon mjeseci izbivanja s terena, do kraja utakmice došao je do fantastičnog učinka od devet golova. Došli su Vujovićevi igrači i do tri razlike (21-18 deset minuta prije kraja), zadržavši ga sljedećih pet minuta što je bilo dovoljno za ukupno petu pobjedu u ovosezonskoj Ligi prvaka. Nažalost po slovensku momčad, imali su i dvadesetak sekundi za izjednačenje, ali je Ivan Stevanović skinuo čisti zicer koji je Celje izbacio iz Europe. Po prikazanom u zagrebačkoj areni, najmanje što su zaslužili bio je remi...

Linker
25. rujan 2024 01:14