Nenad Dugi / CROPIX
SLAVLJE U KUTIJI

Zagreb teže od očekivanog stigao do pobjede protiv makedonskog Metalurga

Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 09. ožujak 2013. 21:17

Zagreb je pobijedio Metalurg, trenutačno je drugi s utakmicom manje u SEHA ligi iza Metalurga i pobijedi li u Cetinju, igrat će posljednje kolo protiv Meškova za potvrdu “jedinice” na kraju regularnog dijela lige.

Metalurg je razočarao zagrebačku publiku prije početka jer je došao bez Line Červara i osmorice udarnih igrača. No, na terenu je pristupom sve to vratio i pokazao da se i tako oslabljen može nositi sa Zagrebom. Igrao je odličnu obranu 5-1, potpuno su zatvorili desnu stranu Stepančić - Horvat.

Zagreb je igrao 6-0, u sredini uz Tončija Valčića bio je Brozović. No, makedonski prvak imao je strpljenja. Vidjelo se da mu fali visine za realizaciju s distance, pa su čekali priliku. Malo Levov, malo Batinović, malo odlični mladi Nelovski ili Mandić.

Zagreb je bio totalno izvan ritma, puno je lopti izgubio, a momčad na kojoj se vidi dobar rad, to uvijek iskoristi. Vraćao se Metalurg sa 2:0 na 2:2, sa 7:4 na 7:7, imao čak i 9:12, na kraju 30 minuta bilo je 11:12.

Zagreb se u nastavku probudio. I obrana, i Ivić na golu, i posebno Stepančić, s kojim Zagrebov napad lakše diše. No, Metalurg se jako dobro nosio s mladom momčadi. Zagreb je u 43. minuti došao na 18:15 i počeo lomiti Skopljance, ali to nije išlo nimalo lako.

Veliki problem Makedonaca u drugom dijelu bio je što vratari Mitrevski i Angelov nisu uspjeli obraniti gotovo ništa.

Petrovski je na kraju dao priliku 16-godišnjacima Manaskovu i Bojanu Mađoskom, Zagreb je to iskoristio.

- Prvo, očekivali smo kompletan Metalurg. Drugo, nisam zadovoljan, trebat će puno rada, strpljenja. Mogli smo u prvom dijelu odmah prelomiti utakmicu, ali nije bilo strpljenja, pucalo se sa 12 metara... Najvažnije je da smo izborili Final Four - rekao je nakon susreta Slavko Goluža, trener zagrebaša.

Zamjenik Line Červara na klupi Metalurga Aleksandar Petrovski na kraju je zaključio:

- Mislim da smo bili dobri, da smo dali dobar otpor, posebno Nelovski, kojem je 16 godina. Na kraju smo dali šansu svima, nakon putovanja 12 sati autobusom, logično je dati svima priliku da se istrče.

Linker
23. rujan 2024 23:30