Ante Cizmic / CROPIX
RUKOMET

Zagreb protiv Kiela u Areni

'PPD Zagreb u četvrtak u Areni (19.00) otvara Ligu prvaka
Piše: Predrag ŽukinaObjavljeno: 15. rujan 2015. 15:15

U četvrtak u Arenu Zagreb u 19.00 dolazi moćni Kiel s kojim rukometaši PPD Zagreba, kao i u prošloj sezoni, igraju utakmicu 1. kola Lige prvaka.

- Opet dočekujemo Kiel u odličnom raspoloženju. Zadnje smo utakmice dobro odigrali, dobru smo formu potvrdili pobjedom u Brestu. Uvijek smo bili dobri, no sada ih prvi puta očekujemo s mišlju da možemo pobijediti. Igrači će dati sve od sebe, odigrat ćemo najbolju utakmicu i uvjeren sam da možemo dobiti, rekao je trener Veselin Vujović.

Zasad “Vuja” može računati na kompletnu momčad, za nadati se je da se nitko neće ozlijediit u zadnji čas.

- Dečki koji su imali “stomačne probleme” nisu još potpuno spremni, Stepančić ima blagu distorziju zgloba, ali vjerujem da će igrati, sve je u najboljem redu.

Vujović se kratko osvrnuo na najavu našeg reprezentativca Domagoja Duvnjaka koji je najavio tešku utakmicu:

- Duvnjakova izjava u medijima da smo mi favoriti je prebacivanje loptice na našu stranu. Oni su ipak favoriti, to je momčad s budžetom većim od 10 milijuna eura i lijepo je čuti da nas respektiraju. No, i Brest je bio favorit, a mi smo pobijedili. Još uvijek nismo na željenom nivou s pojačanjima. Ti dečki koji su došli još uvijek nisu stekli status pojačanja. Imaju kvalitetu i želju da se dokazuju, no za to im treba još nekoliko utakmica u Ligi prvaka.

Kao i obično, trener PPD-a nije najavio s kojom sedmorkom misli početi lomiti suparnika:

- Ja nikad nisam imao prvih sedam, trener se uvijek mora prilagođavati suparniku. Svega tu kod mene ima. Primjerice, letjeli smo prema Brestu, Filip Ivić i ja smo imali puno bolja mjesta u avionu, ona komotnija i on je Šandrku ponudio svoje mjesto jer se čovjek onako velik tiskao i mučio u prolazu. Kad si već tako korektan, ulaziš prvi, rekao sam Iviću i on je odlično branio iako mi je Stevanović na pripremama bio bolji. To je neka anegdota, ali može poslužiti kao primjer kako ponekad reagiram slažući momčad...

Uobičajena Vujovićeva praksa u podizanju atmosfere je okretanju na šalu iako se radi o najozbiljnijoj temi:

- U klubu su me stavili na muke, glasnogovornik mi je na klupskoj facebook stranici stavio omču oko vrata. Napisao je - ako ste razočarani neuspjesima, dođite na rukomet.

Naravno, aluzija na košarkaše je potpuno jasna:

- To je, naravno, šala, nije mi omča za vratom, to je i meni i igračima motiv da damo maksimum.

Iako je PPD Zagreb ove sezone počeo prodavati ulaznice, Vujovićeva je želja da Arena bude puna:

- Jedini smo klub koji je dijelio ulaznice, nadam se da će Arena i sada biti puna. Ulaznice se prodaju po prihvatljivim cijenama i navijači će dolaskom potvrditi da stoje iza svog kluba.

Nevezano za Kiel Vujović je na kraju izrazio jednu želju koja se odnosi na kompletni nastup u Ligi prvaka:

- Želio bih da smo barem četvrti u skupini, to bi značilo da smo bolji od Kiela, Veszprema, Pariza ili Flensburga.

Stepančić: Iako su u problemima, Kiel je ipak Kiel

- U ime igrača mogu obećati borbenost koja nas je krasila prošle sezone kad smo imali nekoliko velikih domaćih pobjeda. Osim moje, i ne previše ozbiljne Šebetićeve ozljede, sve je u momčadi u najboljem redu. Ljudi nas pitaju u gradu s koliko ćemo pobijediti, no riječ je o ozbiljnoj momčadi, prvaku Njemačke. Oni imaju sada dosta problema, no to je i dalje Kiel i morat ćemo dati sve od sebe da pobijedimo, kratko je rekao Luka Stepančić...

Linker
23. rujan 2024 09:22