Getty/Adam Nurkiewicz
RUKOMET

Vujović 'zapalio' Sloveniju

Piše: Predrag ŽukinaObjavljeno: 10. travanj 2016. 14:53

Trener PPD Zagreba Veselin Vujović doveo je Sloveniju na prag rukometne euforije. Samo pravo čudo može spriječiti ‘zmajčeke’ da se ne plasiraju za Rio de janeiro nakon što su s minimalnih 23-24 poraženi od domaćina kvalifikacijske skupine Švedske.

U utakmici igranoj u Malmou Slovenci su se vratili u igri nakon što su gubili velikom razlikom. Unatoč porazu, dovoljno velika pobjeda iz prvog kola protiv Španjolske (24-21) stavila ih je u situaciju da im je za plasman u Brazil dovoljna bilo kakva pobjeda protiv autasjdera skupina Irana koji vodi naš Irfan Smajlagić. “Pipe” je u dva kola do sada izgubio obje utakmice (od Švedske i Španjolske) velikom razlikom te ne postoji praktično niti teoretska mogućnost da s limitiranom momčadi iznenadi iskusnog Vujovića. “Vuja” u svakom slučaju s pobjedom prolazi, bez obzira na ishod treće utakmice između Švedske i Španjolske, on je unaprijed bio siguran da ne može biti najgori treći u krugu tri reprezetacije s istim brojem bodova.

Njegova je momčad u Malmö Areni gubila na poluvremenu tri razlike, bilo je i minus šest u jednom trenutku te je Vuja divljao na svoje igrače, ali ih uspio vratiti. Kavtičnik je sa osam pogodaka bio njegov najefikasniji igrač.

U trećoj kvalifikacijskoj skupini koja se igra u poljskom Gdanjsku sve je bilo riješeno nakon dva kola. Odlazak u Brazil kao sedma i osma momčad osigurali su domaćin turnira Poljska i Tunis. Poljaci su nakon Makedonije prvog dana pobijedili i Čile i to im je osiguralo vizu za OI. Isto je uspjelo poći za rukom i rukometašima Tunisa koji su pomalo iznenađujuće slavili protiv Makedonije rezultatom 32-26 u utakmici u kojoj je Kiro Lazarov opet postigao osam pogodaka, no to nije bili ni približno dovoljno.

Odmah nakon poraza koji je šokirao posljednjih godina rukometom zaluđenu Makedoniju ostavku je ponudio hrvatski trener Ivica Obrvan. Dakako, ona je i prihvaćena. Ispadanje Makedonaca u objektivno najlakšoj skupini iznenađenje je samo za slabije poznavatelje rukometnih prilika jer je Tunis ponovno složio solidnu momčad. Afrika će tako na OI u Brazilu imati čak dva predstavnika nakon što se kao prvak crnog kontinenta plasirao Egipat.

Linker
25. rujan 2024 05:15