Nenad Dugi/CROPIX
EHF LIGA PRVAKA

Veselin Vujović pred važan ogled u Bjelorusiji: 'Prolazak skupine naš je primarni cilj'

Hrvatski prvak je ove sezone već slavio u Bjelorusiji na gostovanju u SEHA ligi
Piše: Predrag ŽukinaObjavljeno: 15. studeni 2014. 11:17

Rukometaše PPD-a Zagreb u subotu u 18.00 u Bjelorusiji očekuje prva od dvije u nizu najvažnijih utakmica u skupini A Lige prvaka. Dočekuje ih Brest Meškov, momčad koja je Zagrepčanima glavni konkurent za jedno od četiri mjesta u skupini koja vode dalje - među 16 najboljih momčadi Starog kontinenta.

- Prolazak skupine naš je primarni cilj - rekao je trener Veselin Vujović još na početku natjecanja i u tom je smislu dobar rezultat u ovoj utakmici vrlo važan.

Poraz nije tragedija

Eventualni poraz ne bi bio tragedija jer Zagrepčanima već u sljedećem, šestom kolu slijedi svojevrsni uzvrat protiv istog suparnika te je važno biti bolji u dvije međusobne utakmice.

No, utakmica u Brestu zaključit će tek prvi dio natjecanja do kraja kojeg se svašta može dogoditi.

- Nema kalkuliranja, idemo na pobjedu - otvoreno je najavio Vujović.

Svjesni vlastite snage

Mladi Domagoj Pavlović je ljetos stigao iz Dubrave, a već se u klubu dokazao u najljepšem svjetlu. Pred njim je lijepa budućnost, a i on je uvjeren u dobar rezultat u Bjelorusiji gdje su ove sezone već slavili (29-28) na početku natjecanja u SEHA ligi dok je momčad vodio Zlatan Saračević:

- Žao mi je zbog ozljede svakog suigrača i ne veselim se kada je to razlog što sam ja dobio priliku. Puno sam naučio kroz ovih par mjeseci koliko sam ovdje. Respektiramo Brest, svjesni smo da se radi o dobroj i kvalitetnoj momčadi, ali smo isto tako svjesni i vlastite snage i mogućnosti. Na nama je da ispoštujemo trenerove zamisli te pravim pristupom, zalaganjem i čvrstom obranom ostvarimo dobar rezultat u Bjelorusiji...

Linker
24. rujan 2024 03:23