IZVRSNA FORMA

Uspješna proba za EP: Hrvatske rukometašice nadigrale europske prvakinje!

Rukometašice Hrvatske u subotu su u Varaždinu u prijateljskoj utakmici pobijedile aktualne prvakinje Europe ekipu Crne Gore sa 28-19
Piše: Predrag ŽukinaObjavljeno: 29. studeni 2014. 20:49

Osam dana uoči početka Europskog prvenstva, koje se održava u Hrvatskoj i Mađarskoj, rukometašice Hrvatske u subotu su u Varaždinu u prijateljskoj utakmici pobijedile aktualne prvakinje Europe ekipu Crne Gore sa 28-19 (11-7).

Kad bi baš uvijek u sportu vrijedila ona stara narodna - po jutru se dan poznaje - hrvatske bi rukometašice zaista bile ozbiljne favoritkinje za jedno od odličja na predstojećem EP-u koji se od 7. do 21. prosinca održava u Hrvatskoj i Mađarskoj.

Igračice profesora Vladimira Canjuge su u zadnjoj (i jedinoj) pripremnoj utakmici uoči EP-a u subotu u Varaždinu pobijedile aktualne europske prvakinje Crnogorke rezultatom 28-19.

Dakako, pripremne utakmice u kojima izbornici u pravilu iskušavaju snage, kombiniraju i rotiraju da dodatno vide s čime sve raspolažu, ali i skrivaju adute, stoga nisu pravi odraz snaga i mogućnosti. Ipak, pobjede uoči službenih nastupa podižu samopouzdanje i u tom je smislu Varaždin opet bio sretan našim rukometašicama kao i onda kad su u kvalifikacijskoj utakmici za odlazak na SP u Brazilu uvjerljivo pobijedile Srbiju.

Naše su igračice u utakmicu ušle sa željom da upišu pobjedu, Andrea Penezić zabila je dva na samom početku, no i Crnogorke su u varaždinskoj Areni u skladu s reputacijom željele skupo prodati kožu te su vratile rezultat u neizvjesnost. U 22. minuti Hrvatice su se odvojile na tri pogotka prednosti (8-5), gošće su opet smanjile na minus jedan da bi završnica prvog dijela ponovno pripala našim rukometašicama te se na odmor otišlo s lijepih 11-7.

Penezić je ponovno pogotkom otvorila nastavak, njene su je suigračice uspješno pratile te je prednost do kraja malo po malo rasla. Kako i dolikuje prvoj igračici, naefikasnija je bila Penezić s osam pogodaka, Maja Zebić i Vesna Milanović-Litre dodale su po četiri.

Dvije od tri naših vratarki, Ivana Jelčić i Marta Žderić, imale su po deset obrana, dok je kod Crne Gore najefikasnija bila Marija Jovanović sa četiri pogotka. Izbornik Vladimir Canjuga očekivano je bio vrlo zadovoljan.

- Dao sam priliku svima, a vratarice su bile jako dobre. Veseli me što imamo širinu i što u napadu moćemo igrati i bez Andree Penezić. Pred nama je još tjedan dana priprema, a u ponedjeljak opet treniramo kao da iza nas nije bilo ništa. Sad ćemo se više posvetiti taktici, popraviti realizaciju s igračicom više i pripremiti se za prvi dvoboj protiv Švedske - rekao je Canjuga.

Linker
24. rujan 2024 03:24