Drago Sopta / CROPIX
NEUTJEŠNI PAKLENI

TUGA U SVLAČIONICI Vori: Usr... smo se!; Lacković: Omeyer je bio čudesan!

Piše: ArhivaObjavljeno: 11. kolovoz 2012. 01:31

Hrvatska rukometna reprezentacija nije se plasirala u finale olimpijskog turnira, izgubivši u polufinalu od Francuske sa 22-25 (10-12). Najefikasniji igrači Hrvatske bili su Horvat sa 6 i Lacković sa 4 gola, a Francusku su predvodili Narcisse i Abalo sa po 4 pogotka, te vratar Omeyer sa 19 obrana.

U finalu će Francuska igrati protiv Švedske, koja je u polufinalu svladala Mađarsku sa 27-26 (15-12). Finalni susret na rasporedu je u nedjelju u 16 sati, a utakmica za treće mjesto između Hrvatske i Mađarske također u nedjelju u podne.

- Što reći, usrali smo se! Toliko smo zicera promašili da to nije normalno. Trebamo čestitati Francuzima. Oni su nas uspavali i primjenili koncept Tunižana, kazao je Vori.

- Ne razumijem zašto smo se uplašili, loše smo otvorili utakmicu, ali unatoč Omeyeru uspjeli smo ih stići, ali nismo znali iskoristiti njihove pogreške. U drugom dijelu kad smo došli na samo -1 nismo realizirali ključnu kontru, jednostavno je bilo previše pogrešaka. Zasluženo su slavili. Znamo da smo došli uzeti zlato ali trebamo dignuti glavu, izaći još jači i slaviti protiv Mađarske i uzeti tu broncu, kazao je Goluža nakon utakmice.

- Cijelu utakmicu smo se tražili, ali jednostavno nismo uspjeli prelomiti na našu stranu. Omeyer je bio ključan faktor u njihovm slavlju. Ne znam koji je razlog zbog kojeg smo izgubili i zašto nismo igrali kao i u dosadašnjem dijelu turnira. U obrani nismo bili dovoljno fanatični, a u napadu je teško igrati kada oni imaju toliko rapoloženog vratara, a i šutevi su iskreno bili dosta slabi, kazao je Lacković.

- Sami smo krivi za ovaj poraz, sada se moramo izvaditi protiv Mađara. Svi smo željeli zlato, a igrali smo loše u najvažnijoj utakmici. Lijepo je bilo igrati pred 12.000 navijača, ali možda bi bilo još bolje da nije bilo 9000 Francuza, kazao je Horvat, koji je sa šest zgoditaka bio najefikasniji hrvatski rukometaš.

Domagoj Duvnjak je bio najtužniji naš igrač, jer je susret završio sa šutem 0-7.

- Omeyer nas je uništio na početku, obranio je nemoguće kao i uvijek protiv nas. Ovo mi je najgora utakmica u karijeri. Nismo bili pravi, a pogotovo ja. Poklopi se naš loš dan i njihov dobar. Ljut sam, kazao je i brzo otišao u svlačionicu Duvnjak, dok je Damir Bičanić u ovoj utakmici dobio značajnu minutažu.

Linker
24. rujan 2024 11:19