Ronald Goršić / Cropix
OMEYER

Trening Francuza u Makarskoj

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 25. lipanj 2013. 13:46

Svjetski poznati vratar Francuz Thierry Omeyer održao je javni trening u Makarskoj i tom prigodom se družio i sa predstavnicima medija.

U tučepskom hotelu Alga zajedno sa Francuzom Omeyerom bili su velikan hrvatskog i svjetskog rukometa Mirko Bašić i predstavnik mlađe generacije vratara Nikola Blažičko. Sva trojica su pohvalili projekt rukometnog kampa za mlade vratare kao izuzetno vrijedan u pokušaju što većeg obrazovanja i rada sa mladima.

- Drago mi je što sam ovdje, dolazim baš svake godine, Makarska je izvrsna lokacija, raditi sa mladima je fantastično. Koliko znam ne postoji ovakav kamp nigdje u svijetu. Koliko je važno govori i podatak da sam ja dok sam bio mlađi imao trenera u Montpellieru, no u Kielu sam se morao snalaziti. Zbog toga znam koliko je sve ovo važno – kaže nam Omeyer.

Na pitanje koja je vratarska škola u svijetu najbolja, Omeyer je odgovorio:

- Teško mi je to kazati, Francuzi recimo nemaju dugu tradiciju iako imaju odlične vratare. Skandinavci recimo imaju jako drugu tradiciju, odlične vratare generacijama. S druge strane države iz ovog podneblja su fantastične, nekoliko je različitih generacija velikih vratara, svatko je na svoj način obilježio svoje razdoblje.

Linker
23. rujan 2024 21:25