Miljenko Karacic
NEKA DRUGA ULOGA

SUMORNA PROGNOZA JEDNOG OD NAJVEĆIH HRVATSKIH IGRAČA U POVIJESTI 'Žao mi je, ali bojim se da ova ekipa više neće odigrati niti jednu utakmicu'

Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 22. travanj 2020. 20:27

Kako se u ovim trenucima osjeća čovjek koji je gotovo cijeli život proveo u sportu? Odgovor smo potražili kod Zlatka Saračevića, proslavljenog hrvatskog rukometaša, zlatnog olimpijca i aktualnog trenera rukometašica Podravke Vegete.

- Iskreno, glup je osjećaj. Da barem znaš dokad će biti ovako, ali u ovom trenutku ne možemo znati ništa. Ispočetka je bio šok, iz onog žestokog tempa autobusi-utakmice-treninzi odjednom smo prekinuli sve aktivnosti - rekao je Saračević.

Ostao je u Koprivnici, jer mu je tamo i supruga zaposlena, te pokušava nekako ubiti neočekivani višak vremena.

- Sreća što živimo u kući s vrtom i dvorištem. Počeo sam kositi travu, inače to nikad nisam radio, ali sad mi super dođe. Kako je krenulo, još ćemo početi saditi neko povrće i salate - smije se Saračević.

Gleda i ‘CSI’

Vijesti o koroni nastoji pratiti što manje.

- Ne palim TV do navečer, a sad gledam malo više kriminalističkih serija, ‘CSI’ i to. Kako smo supruga i ja sami u Koprivnici, jednom tjedno odem u dućan, prošetam svaki dan sa psom, a na ulici nikoga ne sretnem. Pogledam ponekad nešto na YouTubeu, a ima i jedna stranica na kojoj su trenerski seminari i predavanja.

Najgore mu je u terminu treninga.

- Ne znam što bih sa sobom od pet do sedam.

Igračice su u izolaciji, imaju posebno prilagođene programe rada, no pitanje je hoće li opet cijela ekipa biti na okupu ove sezone.

- I ako se okupimo, sigurno se igračice neće pojaviti u ‘normalnom’ stanju jer je ova stanka morala ostaviti trag na njima. Žao mi je, ali bojim se da ova ekipa više neće odigrati niti jednu utakmicu. A tako nam je dobro krenulo, pogotovo nakon Nove godine...

HRS ima plan prema kojemu bi se poništila sva natjecanja, EHF bi se ovih dana trebao izjasniti o svojim planovima. Prva varijanta bila je da bi se Final Four EHF kupa rukometašica igrao u lipnju, što je prilično optimistično.

Dosta je konfuzije

- Nisam neki veliki pesimist, ali ni optimist. Ne vidim kako se pod ovim uvjetima može ući u dvoranu i trenirati. Rekao sam u šali da mi možemo vježbati jedino obranu jer redovito radimo ‘socijalni razmak’. Što se EHF kupa u lipnju tiče, dio naših igračica je u inozemstvu i kad se vrate, čeka ih dva tjedna samoizolacije. Trebalo bi nešto i trenirati, pitanje je pod kakvim bi uvjetima sve to bilo.

U nogometu se spominje testiranje igrača na koronavirus prije početka zajedničkih treninga i uredit će se trajanje prijelaznog roka dok ne završe sezone. U rukometu dosta toga djeluje konfuzno, pogotovo najava Final Foura Lige prvaka u - prosincu.

- Pričao sam dosta o tome s ljudima iz rukometa pa se pitamo hoće li Sagosen prvo poluvrijeme igrati za PSG, a drugo za Kiel. Puno je stvari koje se moraju odrediti. Vrhunski nogomet na razini Lige prvaka može si omogućiti i vrhunske uvjete, sterilizacije i sve ostalo, ali pitanje je može li se to negdje drugdje napraviti. Da me ne bi krivo shvatili, da mi sad kažu sutra nastavljamo s radom, evo mene sutra sretnog!

Linker
02. srpanj 2024 10:03