Cropix/Ante Ćizmić
MAJSTOR STIVI

STRUČNI KOMENTAR S ovakvim Stevanovićem možemo dobiti i vanzemaljce!

Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 11. travanj 2016. 14:39

Kako je ovo lijepo odigrano, s ovakvim Stevanovićem na golu da smo igrali protiv vanzemaljaca - dobili bi utakmicu. Stevanović je razbio Norvežane, u prvih sedam minuta nisu znali što im se dogodilo, dalo je to sigurnost našima, piše u komentaru za Slobodnu Dalmaciju ugledni hrvatski rukometni stručnjak, bivši rukometaš i trener Vatromir Srhoj.

Svaka čast Šterbiku, Landinu, Omeyeru, ali ovo što je branio naš vratar u prvom poluvremenu je neponovljivo. To je ključ pobjede. Norvežani su se uplašili, sve im je obranio i kada su imali pravu šansu nisu imali vjeru u sebe da mogu zabiti.

No, treba istaknuti izvrsnog Duvnjaka u obrani 5-1 na prednjem koji je potpuno usporio Norvežane, prekidao im protok lopte, u obrani smo bili izvrsni, zaustavili smo i taj njihov “brzi centar“, zatvorili ih, a oni svakome prodaju tako pet-šest golova. Kada smo stigli na 13:4 zaključio sam utakmicu, to je bilo fantastično i već tada se vidjelo da sigurno dobivamo dvoboj, četiri gola Norvežani su dali u 23 minute što sve govori.

Kada se tako igra obrana, uz tako savršenog vratara dobiva se na sigurnosti, čak i za ovako psihološki tešku utakmicu, kada očekuješ i nervozu, a posebno mi se svidjelo što je razina ozbiljnosti u igri bila na visokoj razini, bez obzira na kretanje rezultata. Ovako bi zapravo željeli gledati našu reprezentaciju i ako bude na ovoj razini bez oscilacija onda ne vidim tko se može nositi s nama.

Na ovom smo turniru dobili dvije fantastične vanjske linije Mamić-Duvnjak-Buntić, pa onda Slišković-Cindrić-Šebetić koje su bombardirale Norvežane, apsolutno dominirale. Krila su nam uvijek bila forte, na crti imamo odličan izbor, za vratare smo sve rekli.

Dobili smo širinu, recimo nije igrao Pavlović koji je za mene izvrstan igrač, potom Kopljar, pa ako se vrati Stepančić, Mandalinić, Karačić, imamo ogroman izbor što mi kazuje da je pred hrvatskim rukometom svijetla budućnost.

Linker
25. rujan 2024 07:17