Ante Cizmic / CROPIX
ZABORAVILI NA BEOGRAD

'Spremni smo na sve - ako nas žele udarati, mi nećemo pobjeći!'

Razmišljam samo o našoj igri i želim da budemo maksimalni kada bude trebalo. Gusti, pokretljivi u obrani, brzi u tranziciji i koncentrirani u napadu - kaže Goluža
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 30. srpanj 2012. 23:37

Hrvatska je startala pobjedom protiv Koreje, Srbija porazom od Španjolske. Dakle, jasno je da ova današnja utakmica može puno toga odrediti i usmjeriti. Zato su naši rukometaši iznimno mirni i koncentrirani, ne razmišljaju ni o kakvoj osveti za Beograd nego jednostavno kako pobijediti protivnika.

Suštinu je rekao Domagoj Duvnjak:

- Ovo će ipak biti potpuno drukčija utakmica.

Na pitanje sjeti li se "gostoprimstva" u Beogradu, uzvratit će:

- Sjetim, ali nije to bio problem. Sve smo to očekivali, na kraju krajeva, nismo ni mislili da će biti ugodnije. No, ne opterećujemo se time. Ovdje sigurno neće biti tako.

Slavko Goluža svaki odgovor na pitanje o suparniku počinje riječima...

- Ne bih ja na tu temu, niti što posebno razmišljam o njima. Razmišljam samo o našoj igri i želim da budemo maksimalni kada bude trebalo. Gusti, pokretljivi u obrani, brzi u tranziciji i koncentrirani u napadu.

I naravno, dečki su to provalili, pa će Duvnjak na pitanje o Srbiji reći:

- Ne bih ja o tome, trebamo gledati sebe.

Jeste li gledali Srbiju protiv Španjolske?

- Jesmo i vidjeli smo da su prvo poluvrijeme bili odlični, a u drugom prodali 4-5 čistih lopti u napadu i raspali se kao mi u Beogradu.

Možda to nešto govori o snazi?

- Možda, ali na sve smo spremni. Da, i na "tabanje" bude li trebalo. Istina je, oni vole udariti, ali nećemo ni mi pobjeći ako bude tako.

Izbornik Goluža miran je prije utakmice. Je li beogradski poraz motiv više s obzirom na sve što se zbivalo?

- Nisam ništa rekao. Rekao sam nakon utakmice što mislim (rekao je da bi mu bilo draže dobiti nego osvojiti zlato, pa se nismo složili). Ne zamjeram im ništa, razumijem da su bili u euforičnom stanju. I to je to, idemo dalje. Ovo je nova priča.

Stanić je govorio da bi bilo bolje da Hrvatsku vodi Červar, a Vuković da se brinete o Baliću. Nije baš bilo korektno prema vama. A što vi kažete?

- Ja ništa, ja sam neke stvari u sportu naučio i njih se držim, a to znači da treba biti gospodin u pobjedi i još veći gospodin u porazu. Drugo me ne zanima. Moja šutnja nakon toga je, mislim, sve rekla.

Linker
23. rujan 2024 17:59