Cropix
SAT FIZIKE

SPREMA SE NOVA, RATNIČKA HRVATSKA? 'Tko nije potpuno spreman ne ide na EP'

Hrvatski rukometaši svojski su prionuli poslu na pripremama u Ivanić Gradu, gdje im je baza u kojoj će dočekati sredinu siječnja i odlazak na poprište EP-a u Poljskoj.
Piše: Predrag ŽukinaObjavljeno: 29. prosinac 2015. 19:39

Na prvom dijelu priprema zasad nema Domagoja Duvnjaka, Jakova Gojuna i Marina Marića koji imaju obaveze u Bundesligi i oni se reprezentaciji priključuju već 1. siječnja nakon što svi igrači iskoriste priliku za skromne proslave u obiteljskom okruženju. Za podsjećanje, izbornik Željko Babić odlučio je reprezentaciju ponovno u Ivaniću okupiti baš na Novu godinu, čime je pokušao dodatno mobilizirati igrače. Nakon toga uslijedit će dvije pripremne utakmice protiv reprezentacije Slovenije u Ivanić Gradu te zatim na gostujućem terenu u Kopru. One bi trebale dati dodatnu glazuru u pripremi utakmica u Katowicama protiv Bjelorusije, Norveške i Islanda koje će odlučivati o prolazu u drugi krug natjecanja.

- Tijekom utorka u bazu reprezentacije došla je uobičajena posjeta, 10 je igrača na dopinškoj kontroli. Sve je ostalo uobičajeno, stalno je neki 'muving', stalno se nešto radi. Kopljar i dalje radi prema posebnom programu, Mamić također ima problema s koljenom - kratko je iz Ivanića referirao Ivica Maraš koji je u funkciji glasnogovornika i tehnika reprezentacije.

Podrazumijeva se da nitko od ispitanih igrača neće imati problema s 'ekipom' iz dopinške kontrole te da se neće ponoviti 2007. i “slučaj Dominiković” u kojem je naš reprezentativac lažno optužen zbog navodno pozitivnog nalaza.

U taboru reprezentacije vlada pozitivna atmosfera, kao i uvijek kad se stari prijatelji nađu na jednom mjestu poslije rada u klubovima u kojima su razasuti diljem Europe. U ovom dijelu priprema su 'na meniju' uglavnom fizikalije uz jako malo rukometa koji će doći na dnevni red tek kad se momčad kompletira trojcem iz Njemačke. Tada će izbornik Babić dodatno reducirati momčad i odrediti konačni popis putnika u Poljsku.

Za nadati se da nove ozljede neće u tome imati nikakvog udjela jer je samo po sebi dovoljno to što su Kopljar, Karačić, Mamić i Šebetić nedovoljno oporavljeni od lakših ozljeda.

- Nikoga tko nije potpuno spreman i nikoga koga muči neka ozljeda nećemo voditi na EP - rekao je Babić čime je zapravo najavio ratnički rukomet u Poljskoj.

Sa smanjenim 'resursima', sve to pomalo liči na PPD Zagreb Veselina Vujovića. Babić je po dolasku u reprezentaciju najavio napadački rukomet za razliku od onog Slavka Goluže čija se koncepcija, kao i ona Line Červara, bazirala na jakoj obrani. Bit će u Poljskoj zanimljivo prvi put vidjeti rukomet 's potpisom' Željka Babića...

U tom je smislu odlična vijest i to što su svi rukometaši trenutačno u odličnoj formi. Bilo bi lijepo da se takav u Ivaniću pojavi i Duvnjak koji je na svako veliko natjecanje dolazio umoran i izrauban od non-stop nastupa svih 60 minuta u svakoj utakmici u fizički zahtjevnoj Bundesligi. Od njega i njegova stanja opet će puno toga ovisiti...

Linker
23. rujan 2024 07:30