DOHA, QATAR - FEBRUARY 01: Head coach Manuel Cadenas of Spain looks on during the third place match between Poland and Spain in the Men's Handball World Championship at Lusail Multipurpose Hall on February 1, 2015 in Doha, Qatar. (Photo by Christof Koepsel/Bongarts/Getty Images)
 Christof Koepsel/Getty / 2015 Getty Images
VELIKI DERBI U KRAKOWU

ŠPANJOLCI SE NAKLONILI KAUBOJIMA 'Jako je teško trajati, a vi uspijevate'

Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 29. siječanj 2016. 14:58

Pivot oko kojeg se vrti cijela španjolska igra Julen Aguinagalde u Poljskoj je doma.

- Prije utakmice bili smo sigurni da će Rusija igrati za olimpijske pretkvalifikacije, pa smo znali da će to biti teško. Prelomili su utakmicu bržom igrom u nastavku. Tako izgledamo bolje. Samo korak bliže našem cilju, a on je vrh.

Jeste li spremni za veliku utakmicu s Hrvatskom?

- Vidjeli smo u tim prvenstvima da svatko može pobijediti svakoga, ali i mi smo tu u priči. Nadamo se da ćemo biti u finalu, ali to će biti teško jer smo jako umorni. Bilo je važno dobro odspavati, sve drugo je lakše. Čak i put iz Wroclawa.

Trajete dugo, stalno je derbi s Hrvatskom?

- Jako je teško trajati na ovoj razini. Hrvatska to uspijeva dugi niz godina. Oni su bili u vrlo teškoj poziciji za polufinale, ali sada su tu pobijedivši Poljsku kod kuće na impresivan način.

Izbornik Manolo Cadenas stari je prijatelj Hrvatske. Nikad mu nije bilo lako protiv nas, prije kojih mjesec dana Zagreb mu je uništio ambicije u Poljskoj, a sada je na redu reprezentacija.

Očekivalo se da lakše prođete skupinu?

- Rusija je bila težak protivnik, ali smo bili spremni odgovoriti na sve. Imali smo poteškoća za pronaći ritam, no kada smo ga pronašli u nastavku, sve je izgledalo puno bolje i zasluženo smo u polufinalu.

Hrvatska?

- Kontinuirano ste u vrhu, to govori o vrijednosti. Ono po čemu se razlikujete od ostalih je kvaliteta obrane koja je kompaktnija nego ijedna druga na ovom natjecanju. Taj detalj će biti naš najveći zadatak danas.

Za broncu je 1-1?

- To su teške utakmice, u kojima su momčadi prazne. Ovo će biti drukčije. Svi volimo s medaljom otići kući, bilo koja bila bi uspjeh, a mi, kao ni Hrvatska, nikad nismo bili na tronu. To je izazov.

Linker
05. listopad 2024 13:53