@FOTOLAECHLER/IMAGO SPORTFOTODIENST/PROFIMEDIA
BOMBA IZ BUKUREŠTA

Slavni trener napušta Dinamo i sa sobom odvodi hrvatskog reprezentativca?!

Dok se klub priprema za povratak u Ligu prvaka, trener je napisao oproštajno pismo
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 06. lipanj 2024. 15:03

Bomba je došla iz Bukurešta, dok se Dinamo priprema za povratak u Ligu prvaka. Xavi Pascual napisao je oproštajno pismo javnosti i navijačima i odučio napustiti klupu rumunjskog prvaka kojeg je vodio posljednje tri godine. Očito, nije našao u Rumunjskoj što je želio. Krenuo je i kao izbornik Rumunjske, ali se nakon Eura odlučio povući, makar je nakon skoro 30 godina doveo Rumunjsku na Euro. Evo, šest mjeseci kasnije povlači se i iz Bukurešta.

Istovremeno su navijači u Veszpremu nezadovoljni, makar je klub osvojio dvostruku mađarsku krunu, činjenica da se nisu plasirali na europsku završnicu nije im legla dobro. Traže smjenu Momira Ilića i kako stvari stoje to će se i dogoditi, baš bi novi trener Veszprema trebao biti Xavi Pascual. Potvrdio je to i direktor Dinama iz Bukurešta, nagađa se o visokoj plaći i odšteti za Španjolca.

image

Xavi Pascual

UWE ANSPACH Dpa Picture-alliance Via Afp

Uz Pascuala ide još jedna priča koja bi nama mogla biti zanimljiva, glasi da bi u Veszprem s Xavijem mogao i naš Luka Cindrić. On u ugovoru ima klauzulu koja kaže da može otići iz Bukurešta učini li to Pascual. To se dogodilo, hoće li Cindrić njegovim stopama vidjet ćemo sljedećih dana. Sigurno je da nakon odlaska Mahea, dolazak Cindrića ne bi bio nikakav problem za Veszprem.

Treba vidjeti da se i u Bukureštu događaju velike promjene. Već se zna da će Pascuala naslijediti David Davis, da će otići Kukić, a ako ode i Cindrić, novi srednjak mogao bi biti Islanđanin Thartarsson iz Kielca. U Bukurešt su već došli vratar Iancu, sjajni šuteri Vujović, Langaro i Grigoras, snažni austrijski pivot Wagner i Slovenac Novak na krilu.

image

Luka Cindrić

KLAUS TROTTER/IMAGO SPORTFOTODIENST/PROFIMEDIA

Linker
06. lipanj 2024 15:04