Cropix/Ante Ćizmić
GLAVE GORE, MOMCI!

SINOĆ NIJE BILO UTJEHE ZA VUJOVIĆEVE RATNIKE 'Na kraju nas je bilo malo premalo, tako bih rekao...'

Piše: Dean BauerObjavljeno: 24. travanj 2016. 11:02

Podvojeni osjećaji i takvo raspoloženje. Takvo je ozračje vladalo ispred svlačionica. Francuzi su protutnjali terenom pa je manje-više isto bilo i pred novinarima. No, ni zagrebašima nije bilo do razgovora. Na stranu što su čak i od sedme sile padale riječi utjehe. Nje jučer nije bilo za Vujovićeve učenike.

- Teško je na kraju izgubiti s ovolikom razlikom - reći će Antonijo Kovačević, kojeg su Sportske novosti uhvatile doslovno u automobilu.

Jedan od doista raritetnih kraćih razgovora sa sportašem. On za upravljačem, novinar poput žicara kod vozačevih vrata.

- U prvom smo poluvremenu uspjeli smanjiti prednost, u drugom čak stići i do izjednačenja, ali ne i prelomiti utakmicu. Oni su prevelika momčad, imaju previše iskusnih igrača, odvojili su se. Možda prevelika prednost, ali to je PSG. Možda ipak preveliko...

Dobro, doista ste naletjeli na zid. Još k tome s ne baš malim brojem i ozlijeđenih ili poluzaliječenih igrača.

- I bez desnog vanjskog - nadovezat će se Antonijo.

- Bez Šebetića je teško. Pavlović je odigrao utakmicu junački kada znamo njegovu ozljedu. Bili smo dodatno hendikepirani.

Novi miljenik rukometne Hrvatske, vratar Ivan Stevanović utakmicu je započeo, ali nije dugo bio među vratnicama.

- Takva utakmica. Nije išlo. Predobri su pucači, mi možda nismo bili dovoljno gusti u obrani. Premalo i pretanko.

Ostaje vam još utakmica u Parizu, ali može lagano dati ocjena PPD Zagreba u Ligi prvaka.

- Sezona za nas izvrsna. Ovo je za nas bio na neki način poklon, za nas i za navijače. Na kraju nas je bilo malo premalo, tako bih rekao. Žao mi je zbog ovih silnih ljudi koji su došli i koji su bili sjajni.

U redu, ali mislimo da su se dobro zabavili.

- Ha, dobro. Možda su oni i zadovoljni, ali mi nismo - efektno je poentirao Stivi, a Filip Ivić dodao:

- Imali smo dosta problema s ozljedama i to se vidjelo. Zasluženo su pobijedili, a ja bih pohvalio divnu publiku u Areni. Predivan je osjećaj igrati pred ovakvom publikom.

Jedan od raspoloženijih u domaćem sastavu Stipe Mandalinić iznio je svoje viđenje.

- Pokušali smo parirati jednom od najboljih napada u Europi. Borili smo se, ali nismo zadovoljni jer nismo dali svoj maksimum. Idemo u Pariz, pokušat ćemo, borit ćemo se. Je li realno očekivati neko novo čudo? Teško. Ali to ne znači da nećemo probati.

Čovjek koji je razorio prvaka Hrvatske sa 9 pogodaka, Danac Mikel Hanssen bio je vrlo hladan, oprezan čak nakon utakmice.

- Znali smo da igramo protiv gotovo hrvatske reprezentacije, u smislu da je Zagreb rasadnik najboljih hrvatskih rukometaša. To vas mora tjerati na oprez. Zadovoljni smo onim što smo i kako mi odigrali. To je igra kakvom je mi vidimo i kakvu mi želimo.

Dobar poznanik Zagreba i zagrebačke publike, koja ga je dočekala salvom zvižduka, opet se predstavio u najboljem svjetlu. U oba smjera, napadački i obrambeno. Dakako, Nikola Karabatić.

- Igrali smo bez straha. Znali smo da će Zagreb kod kuće igrati agresivno. Dobro smo se pripremili, posebno u obrani prvo poluvrijeme, zatim je slijedilo nekoliko kontri u drugom dijelu. Kada smo napravili razliku od 5-6 golova, Zagrebu je bilo jako teško vratiti se. Moram priznati da smo odigrali jednu od najboljih naših utakmica ove sezone.

Linker
25. rujan 2024 15:28